Sarısülük ailesine polis tacizi

Sarısülük ailesine polis tacizi
25 Eylül 2013 09:22

Ethem Sarısülük’ü vurarak öldüren polisin yargılandığı davaya sivil çevik kuvvetlerle “çıkartma” yapan Ankara Emniyeti, davanın ardından ise ailenin Batıkent’te yaşadığı evinin önüne polis gönderdi.

 

Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük bu durumu taciz olarak nitelendirirken, “Bu tip psikolojik baskılarla bizi yıldıramazlar. Haklı mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

Gezi eyleminde polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesine yönelik polis tacizi dinmiyor. Daha önce ailenin tanıklarını gözaltına alan Emniyet, dünkü davada ise duruşma salonuna 80 kadar sivil çevik kuvvet göndermiş, bu durum “davayı etkileme girişimi” olarak nitelendirilmişti. Burada yaşanan gerginlik sonrası ertelenen davanın ardından Sarısülük ailesi, dün Batıkent’teki evlerine gitti. Ancak bir süre sonra sitenin bulunduğu yerde sivil ve resmi polis ekiplerinin olduğu görüldü. Bu durumu Ethem’in kardeşi İkrar Sarısülük Twitter’daki hesabından şöyle duyurdu:

 

“Kardeşimi katlettikleri yetmiyormuş gibi, evimizin karşısında sivil ve resmi polisler kol geziyor şu an. Biz kaybedeceğimizi kaybettik, bu tip psikolojik baskılarla bizi yıldıramazlar. Haklı mücadelemiz devam edecek. Ve unutmayın ki, kardeşimin katilini aklayan ve koruyanlar da en az onun kadar katildir. Susmayın, bilip susan da yapan kadar suçludur.”

 

Odatv’ye konuşan İkrar Sarısülük, kapının önünde polislerin bekleyerek tacizde bulunduklarını belirterek “Bizim evimizin perdeleri her zaman açıktır. Kimseden gizlimiz saklımız yok. Şu anda (dün) evimizin önünde bir resmi aracın içinde iki resmi polis, bir sivil aracın içinde de 3 sivil polis bekliyor” bilgisini verdi. Mahkeme salonunda polisin “sizi rahat bırakmayacağız” diye kendisini tehdit ettiğini söyleyen Sarısülük, “Tacizleri şu anda bu şekilde sürüyor. Ama bu baskılardan ve bu tacizlerden korkacak değiliz” ifadesini kullandı.

 

Ağabey Mustafa Sarısülük ise buradaki hesabından polise “Ankara Emniyeti polisini evimizin önünden çek. Sizin provokasyonunuza gelmeyeceğiz” çağrısında bulundu. Evlerine bir saldırı olmadığını dile getiren Sarısülük, “Sadece bekliyorlar tahrik etmek için” dedi.

 

Cumhuriyet