Sarıgül: Seçim bürolarımıza provokasyon saldırı yapıyorlar

Sarıgül: Seçim bürolarımıza provokasyon saldırı yapıyorlar
13 Mart 2014 17:40

Seçim çalışmalarını Çatalca ve Hadımköy’de sürdüren CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarıgül, “AKP İstanbul’da kaybedeceğini anlamış vaziyette. Seçim bürolarımıza provokasyon yapıyorlar, saldırı yapıyorlar. Bugün de maalesef Kasımpaşa seçim büromuza bir saldırıda bulundular. Bunu kesinlikle kınıyoruz” dedi.

 

 

Mustafa Sarıgül, seçim çalışmalarına Çatalca’da devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda halka seslenen Sarıgül, Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle çok üzüntülü olduklarını söyledi. Sarıgül, “Siyaseti, oy istemeyi, koltukları bir kenara bırakın ve bu meydandan bir baba, anne, ağabey olarak şöyle birazcık düşünelim. Bir evladımız daha, 15 yaşında ve bakkala ekmek almaya gidiyor. Evde anne ve babası bereketli bir sofrayı kurmuş ve bekliyor. Ancak ne yazık ki hastaneye kaldırılıyor. 268 gün bir yaşam mücadelesi verdi. O evladımızı dün cennete uğurladık. O evladımız niye hayatını kaybetti? Emniyet mensuplarıyla vatandaşlarımız niye karşı karşıya getiriliyorlar? Emniyet mensuplarına sevgi ve barış içinde bakalım, çünkü onlar da bizim evladımız. Halkın kendisine verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanıp polisimizi vatandaşımızla karşı karşıya getiren, TOMA’larla ve gaz bombalarıyla vatandaşların üzerine gönderen bu iktidardan hesabı sorun” diye konuştu.

 

OKMEYDANI’NDAKİ OLAY

 

Okmeydanı’nda dün akşam öldürülen Burak Can Karamanoğlu’na da değinen Sarıgül, “Dün gece maalesef kaybettiğimiz kardeşime de Allah’ımdan rahmet diliyorum” dedi.

 

Mustafa Sarıgül, “Bizim en büyük arzumuz, İstanbul’da, Türkiye’de kin, nefret ve sevgisizlik dönemini bitireceğiz; barış, özgürlük ve demokrasi dönemi kazanacak. Bu meydandakilerin, bize oy verenlerin haklarını hukuklarını koruyacağız. Ancak bu meydanda bulunmayan, AK Parti’ye oy verenlerin de haklarını hukuklarını koruyacağız” ifadesini kullandı.

 

BERKİN’İN VEFATINDAN SONRA VİCDANIN RAHAT MI?

 

Konuşması sık sık “Berkin Elvan ölümsüzdür”, “Çare Sarıgül” sloganlarıyla kesilen Mustafa Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“30 Mart yerel seçimlerini Mustafa Sarıgül’ün, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi olarak görmeyin. Bu seçimi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir seçimi olarak, ulusal birliğin bir seçimi olarak görün. Bu seçimi öyle görmezseniz ne olacak biliyor musunuz? Bir Başbakan, halen daha Berkin’e başsağlığı dilemedi. İstanbul’a bugüne kadar o kadar belediye başkanı geldi, hiçbirinde olay olmadı. Niye şimdi Taksim’de olaylar oluyor? Büyükşehir Belediyesi o dozerleri oraya göndermeseydi, 8 can hayatını yitirecek miydi? O 8 can, oraya rezidans yapmak için Taksim’e gitmediler, o mücadeleyi hepimiz adına yapmak için gittiler. Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sormak isterim; Berkin’in vefatından sonra vicdanın rahat mı?”

 

“AKP’LİLER SEÇİM BÜROLARIMIZA SALDIRIYOR”

 

Çatalca’daki mitingin ardından Hadımköy’e geçen Sarıgül burada esnaf ziyaretinde bulundu. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sarıgül, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Sarıgül, burada basın mensuplarına açıklama yaptı.

CHP’nin Okmeydanı ve Kasımpaşa seçim bürolarına yapılan saldırıları kınayan Sarıgül, “AKP İstanbul’da kaybedeceğini anlamış vaziyette. Seçim bürolarımıza provokasyon yapıyorlar, saldırı yapıyorlar. Bugün de maalesef Kasımpaşa seçim büromuza bir saldırıda bulundular. Halkın vermiş olduğu yetkiyi devlet gücü olarak kullanmaya çalışıyorlar. İstanbul Valisi’nden, Emniyet mensuplarından, bütün siyasi partilerin seçim bürolarında gerekli tedbirlerin alınmasını rica ediyorum. Hiçbir arkadaşımızın da provokasyona gelmemesini rica ediyorum. CHP Gençlik Kolları arkadaşlarımdan ricam şudur: seçim bürolarımızı koruyalım ancak kesinlikle tahriklere kapılmayalım. Biz silahlar gitsin barış gelsin, kaba kuvvet gitsin, onun yerini düşünceler alsın diyoruz. Ama ne yazık ki AK Partililer seçim bürolarımıza saldırıyorlar. Dün gece de Okmeydanı’nda seçim büromuza saldırı oldu. Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesini sağlamak siyasi iktidarın görevidir. Ancak siyasi iktidar sadece kendi seçim bürolarını koruyor” diye konuştu.

 

Bir gazetecinin, “Seçim bürolarına kim veya kimler saldırdığı yönünde bir bilgi var mı?” şeklindeki sorusuna Sarıgül, “Bize gelen bilgi, Beşiktaş maçında sahaya giren, Çarşı Grubu’nu provoke eden grupların olduğu söylendi. Bu nedenle, kimlerin olduğu bilgisinin ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. Bu saldırıları yapanların kimler olduğunu çıkarmak Emniyet’in görevidir” diye yanıt verdi.