'Sarıgül önce karar versin'

'Sarıgül önce karar versin'
16 Ocak 2013 17:00

Ankara’nın Polatlı İlçesi’ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partililerle birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra parti binasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP’nin Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünden başka bir amacının olmadığını söyleyen Tekin, “Terör 30 yıldır ciddi bir sorun. Ağır bedeller ödemişiz, canla ödemişiz, malla ödemişiz. Katrilyonlarca lira paralar ödemişiz. Bu işler her gün televizyon ekranlarında, gazetelerde konuşulacak işler değildir. AKP bu işin ciddiyetinin farkında olmayabilir. Bu sorunun ağırlığının farkında olan tek parti CHP’dir” dedi.

 

 

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun 8 ay önce Başbakan Erdoğan’ın nezaketsizliğine rağmen ayağına gittiğini, Türkiye’nin geleceği için bunu yaptığını hatırlattı. Tekin, “Ne yazık ki o gün ciddiye alınmadı, bugün ise hala bizi suçluyor. Bu iş parlamentoya geldiğinde CHP olarak tavrımızı çok net ve açık bir şekilde koyacağız. Fakat süreci provake edecek davranışlardan, sözlerden kaçınılmalı. Türkiye’nin geleceği açısından bu çok tehlikeli olur” dedi.

 

 

 

 

CENAZE TÖRENİNDE SAĞDUYULU OLUNMALI

Gürsel Tekin, Paris’te öldürülen PKK’lı 3 kadının cenaze törenlerine ilişkin soruya ise “Acı üzerine bir şey söylemek doğru değil. Ne olursa olsun Türkiye’nin bu kadar sıkıntısının olduğu dönemde umut ediyorum ki sağduyu hakim olur. Cenaze töreninde sorun çıkacağı kanısında değilim. Toplumsal bir önlem alınmalı önce, toplumun duyarlı olması gerekiyor. Elbette devlet de önlemlerini alacaktır. 30 yıldır bir göz ağlarken bir göz gülmez, artık yeter” diye konuştu.

 

 

 

 

SARIGÜL ÖNCE KARAR VERMELİ



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılıp katılmayacağı ve Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili soruya ise “Sarıgül önce CHP’ye gelip gelmeme konusunda karar vermeli” dedi. Tekin, “Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaysa hayırlı uğurlu olsun, Mustafa Bey de çalışıyor, biz de çalışıyoruz. Hepimiz çalışıyoruz. Önce Mustafa Bey bir kere CHP’ye gelip gelmeyeceğine karar verirse, biz ondan sonra yorum yaparız” dedi.