Sarıgül: Gülen Cemaati’ne zulüm yapılıyor

Sarıgül: Gülen Cemaati’ne zulüm yapılıyor
17 Mart 2014 22:54

Rakibiniz kim sorusuna, “Topbaş’ı pek göremiyoruz. Bizimle daha çok Başbakan uğraşıyor.” diyen Sarıgül, “Gülen cemaatine de zulüm yapılıyor.” dedi.

 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CNNTürk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Yerel seçim değerlendirmelerinde bulunan Sarıgül, “Sayın Topbaş’ı pek göremiyoruz. Yeni yeni görünmeye başladı. Başbakan ise bizi dilinden düşürmüyor.” dedi.

 

“BAŞBAKAN’IN AKLI İSTANBUL’DA FİKRİ SARIGÜL’DE”

 

Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtlayan Sarıgül, “Rakibiniz kim, Topbaş mı Erdoğan mı” sorusuna,“Sayın Topbaş’ı pek göremiyoruz. Yeni yeni görünmeye başladı. Çok fazla ne miting yaptı ve toplantı yaptı. Bizimle daha çok sağolsun Başbakan uğraşıyor. Doların dövizin fiyatı artmış Başbakan hala Sarıgül diyor. İzmir’e, Ankara’ya gidiyor, aday toplantısı yapıyor Sarıgül diyor. Başbakan’ın aklı İstanbul’da fikri Sarıgül’de. Herhalde biraz konsantrasyonunu bozduk.” Topbaş’la polemiğe girmeyeceğini açıklayan Sarıgül, “Her sorusunun cevabını vereceğim. Toplumu yanıltan bilgiler veriyor.” dedi.

 

“GÜLEN CEMAATİ’NE ZULÜM YAPILIYOR”

 

Ahmet Hakan’ın “Cemaatle görüşüyor musunuz?” sorunu cevaplayan Sarıgül, “Benim Gülen cemaati dahil her cemaatle diyaloglarım vardır. Ama Gülen cemaati öyle bir yere oturtuldu ki her gelen onlardan bahsediyor. Ben onlara yapılanları haksız olduğunu düşünüyorum. Dershanelerin kapatılmasını da doğru bulmuyorum. Dershaneleri kapatmak için eğitimi planlamak lazım. Sarıgül güçlülerden yana hiç olmadı her zaman haklılardan yana oldu. Gülen cemaatine zulüm yapıldığını düşünüyorum.” cevabını verdi.

.

.

Kaynak: SonDakika.com