Şantiyede Verimliliği Artıran Yapı Sistemi

Şantiyede Verimliliği Artıran Yapı Sistemi
2 Haziran 2022 10:17

İnşaattan yol yapıma, enerjiden madenciliği çok sayıda önemli proje şantiye yapılarına ihtiyaç duyar. Proje büyüklüğü ve çalışma alanına göre şantiye yapı grupları değişiklik gösterebilmektedir. Bununla birlikte genel olarak yönetim ofisi, çalışma teknik ofisi, yatakhane ve yemekhane binaları, çamaşırhane, insan kaynakları ofisi, iş güvenliği eğitim salonu şantiye projelerinde kullanılan yapılar arasında.

 

Önemli projelerin yönetimleri yapı grubunda şantiye konteynerini pratikliği ve ekonomisiyle tercih etmektedir. Şantiye konteyneri tamamen fabrikada kullanıma hazır olarak üretilmektedir. Şantiye nerede olursa olsun vinçten indirilerek planlanan yerine yerleştirildiğinde şantiye personelinin kullanımına sunulmaktadır. Şantiye konteyneri standart olarak 3×7 ölçüsünde 21 metrekare kullanım alanında üretilmektedir. Standart ölçüde bile 10’un üzerinde farklı plan sunumuna sahiptir. Bu alternatif plan sunumu şantiye yönetimlerinin tercihini son derece kolaylaştırmaktadır. Tek salon şeklinde modellerden 1+1 çalışma ve yaşam alanlarına kadar farklı planda şantiye konteyneri bulunmaktadır. İçerisinde evye ve dolabıyla birlikte mini mutfak alanı, tuvalet ve duş gibi bölmeli modellerde üretim yapılmaktadır.

 

Resim1

 

Konteyner yatakhane binaları zindelik kazandırıyor

Şantiye projelerinin en önemli yapı ihtiyacını yatakhane binaları oluşturmaktadır. Ailelerinden uzakta çoğu zaman şehir merkezlerinden kilometrelerce uzakta yer alan şantiye ortamlarında çalışanlar için yatakhane binası oldukça önemli. Bu nedenle konteyner yatakhane binaları tercih edildiğinde konfor ve ergonomisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Yeni nesil teknoloji ile kaynaksız cıvata vidalı sistemle üretilen konteyner yatakhane binaları işçilere zindelik kazandıran mekanlar hazırlıyor. Ergonomik konteyner yatakhane binaları aynı zamanda onların verimliliğini artırarak şantiye proje sahiplerinin de yüzünü güldürüyor. Zorlu doğa koşullarında yoğun tempoda zamanla yarışan projeler zinde yapılarla hız kazanıyor. Yorucu bir çalışma gününün ardından çalışanlar konteyner yatakhanede güzel bir uyku ile bir sonraki güne zindelikle uyanıyor.

 

Saatler içerisinde katlı sistem şantiye konteyner projesi kullanıma hazır

Konteyner yatakhane binaları saha koşullarına göre tek katlı veya dört kata kadar çok katlı sistemle inşa edilebiliyor. Geniş alana yayılan maden ve petrol sahalarında tek katlı şantiye binaları daha çok tercih ediliyor. Şehir merkezlerinde gerçekleştirilen toplu konut gibi projelerin şantiye yapılarında katlı bileşimli konteynerler tercih ediliyor. Birleşimli katlı sistemde konteyner projeleri ünite ünite üretilerek sahada kısa zamanda montajlanarak çalışanların kullanımına sunuluyor. Projeye göre fabrikada üretilen üniteler hazır oldukça araçlara yüklenerek kurulum sahasına doğru yola çıkıyor. Tırlar sahaya yanaştıkça vinç yardımıyla alınarak kuruluma başlanıyor. Devasa projeler günler içerisinde kurulumla şantiye kullanımına kazandırılıyor. Kaynaksız cıvata somunlu sistemle kurulum o kadar hızlı ilerliyor ki yüzlerce metrekare şantiye konteynerinin kurulumu saatler içerisinde tamamlanabiliyor.

Resim2

En pratik WC çözümü

Çok sayıda farklı kullanım alanına wc duş konteyner pratik çözüm getiriyor. Çok sayıda ünite alternatifine sahip palanlarda modern tesislerde kullanıma hazır olarak üretiliyor. Ünite çeşitliliğinde yer taşı, klozet, duş kabini ile birlikte pisuar uygulama alternatifleri sunulmaktadır. WC duş konteyner modelleri arasında engelli kullanımına özel üniteler de hazırlanmaktadır. Engelli kullanımına özel üretimler uluslararası standartlar kapsamında hazırlanmakta olup ünite, tutmaçlarla ayna gibi aksesuarlar yer alır. Tekerlekli araç girişi için engelli rampası da yapıya adapte edilebilmektedir.

 

Standart olarak 3×7 ebatlarında 7 ayrı üniteli planda üretilen WC duş konteyner yapıları 3×4 gibi daha küçük veya daha büyük ölçülerde planlanabilmektedir. Üniteler  yer taşı alaturka, klozet veya duş kabini şeklinde müşteri seçimine özel donatılmaktadır. Yapının elektrik ve su tesisatları armatürlerine varana kadar kullanıma hazır uygulama ile üretilmektedir. Elektrik sistemi yapı arkasında üst kısımda yer alan bağlantı buatı yardımıyla ana akım şebekesine bağlantılanabilmektedir. Atık ve temiz su tesisatları da elektrikte olduğu gibi uygulamalarıyla kullanıma hazırdır. Arka kısma çıkartılmış atık ve temiz su boruları şebeke bağlantısı yapılarak hemen kullanıma alınabilir.