Şanlıurfa’da bir okul skandalı daha!

Şanlıurfa’da bir okul skandalı daha!
2 Mayıs 2023 09:24

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, ziyaret ettiği okulun harabeye dönmüş, hijyenden yoksun tuvaleti, birleştirilmiş sınıf uygulaması üzerinden iktidara tepki göstererek, “Düzelteceğiz” dedi.

 

 

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal, merkez ilçe Karaköprü’ye bağlı Akpınar Mahallesi’nde bir araya geldiği vatandaşların sorunlarını dinledi.

Beraberindekilerle birlikte Akpınar İlkokulu’nda da incelemelerde bulunan Tanal, okulun harabeye dönmüş, hijyenden yoksun tuvaleti, birleştirilmiş sınıf uygulaması üzerinden, iktidarın Şanlıurfa’yı eğitimden yoksun bırakmasını eleştirdi. Tanal, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin tek derslikte, tek öğretmen gözetiminde eğitim görmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

 

 

ÖĞRENCİ: ÖĞRETMENİMİZ ÇOK YORULUYOR

 

 

CHP’li aday Mahmut Tanal’ın üşüdüğü için ceketini giydirdiği kız öğrenci, birleştirilmiş sınıf uygulamasında 1, 2, 3, ve 4. Sınıf öğrencilere aynı derslikte aynı anda ders veren öğretmenlerinin çok yorulduğunu anlattı.

 

 

TANAL: DÜZELTECEĞİZ

 

 

Bunun üzerine Tanal, “Bu sorunu düzelteceğiz. İyi bir okul yapacağız buraya. Okulunuz yetersiz zaten. O tuvaleti de gördük. Türkiye’de her köyde okul yapacağız. Her köyde öğretmen atayacağız. Böyle birleştirilmiş sınıfları kabul etmeyeceğiz. Birinci sınıfın öğretmeni ayrı olacak, ikinci sınıfın ayrı olacak, üçüncü sınıfın ayrı olacak, dördüncü sınıfın ayrı olacak” dedi.

Bir taleplerinin olup olmadığını sorduğu öğrencilerin “hayır” yanıtı vermesi üzerine ise Tanal, “İyi bir eğitim istemiyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Öğrenciler, Tanal’ın bu sorusuna hep bir ağızdan “İstiyoruz” cevabını verdi. Tanal’ın devamındaki “Her sınıfa bir öğretmen istemiyor musunuz?, “Tablet, internet, bilgisayar istemez misiniz?”, “Batıdaki öğrencilerin nasıl her bir sınıfın bir öğretmeni var, aynısını istemez misiniz” sorularına da öğrenciler “İsteriz” yanıtını verdi.

Akpınar okul foto 1

Akpınar okul foto 2

Akpınar okul foto 3

akpınar okul foto 4

akpınar okul foto 5