'Sana burdan ekmek çıkmaz'

'Sana burdan ekmek çıkmaz'
22 Haziran 2012 15:54

BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son zamanda medyumluk yeteneğinin gelişiyor diyerek, “Bıraksın bu boş işleri, ülkenin çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgilensin. Başbakana buradan ekmek çıkmaz. Başka kapıya” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın sözlerini ANKA’ya değerlendiren Kışanak, “Gayipten sesler duyuyor, bunlar iyiye işaret değil. Son dönemde otorite yanlısı eğilimlerinin yanı sıra medyumluk yeteneği de artıyor” diyerek şöyle devam etti:

“Başbakan hisleriyle konuşamaz, bulunduğu makamın, taşıdığı sıfatının gerektiği yerde dursa iyi olur. 10 yıldır başbakan olduğu bir ülkede, hiçbir sorun çözülemedi. Bütün sorunlar aynen duruyor. Yoksulluk, işsizlik, Kürt sorunu, Alevilerin sorunları, inançlı insanların sorunları, kültürel kimliklere yönelik özgürlerini sağlanması için reformlar gerçekleştirilmedi.

10 yıldır bir makamı işgale ediyor, ama hiçbir sorunu çözemiyor. Başka partilerle uğraşacağına, kendi sorunlarını çözsün. Kürt sorunu ülkenin en önemli sorunu iken, bunu BDP’yi bölerek çözemez. Başbakan kafasında böyle bir plan varsa, Bu çözümsüzlük siyasetin ta kendisidir. BDP uğraşmak yerine kendi görevleriyle uğraşmasını öneriyoruz. Halka hesap vermesi gereken başta pek çok konu var. Uludere sorunu olmak üzere bunlarla ilgilensin. Varsa projesi çıkıp halka söylesin. Başkaların üzerinden siyaset yapmasın.”

-“TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK SORUN OTORİTER YÖNETİM”-

Başbakan Erdoğan’ın herkesi AKP’lileştirme çalışması içinde olduğunu iddia eden Kışanak, “Türkiye’de bugün en önemli sorun Başbakanın otoriter yönetimidir. Herkesi AKP’li olmaya yöneltmeye çalışıyor. Farklı politika yürüten herkesi cezaevine tıkmaya çalışıyor. Bu kadar buyurgan, kendi partisi içinde de demokrasiye izin vermeyen bir başbakan, başka partilerle uğraşıyor. Bu otoriter yönetimin zirvesidir” dedi.
Kışanak, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “Açıkça herkes tarafını belirlesin” sözlerinin “Yani ya AKP’nin yanındasınız, yada düşmanısınız. Böyle bir şey var mı? Toplumu ikiye ayırmaya çalışıyorlar. Bunun karşısında durmak sadece BDP’nin değil, kendisine demokrat diyen herkesimin, her bireyin mücadele etmesi gereken bir zihniyettir” diyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

-“SANA BURADAN EKMEK YOK”-

“BDP de Sayın Zana’da Ahmet Türk’de, hepimiz aynı mücadelenin, bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getirme mücadelesinin yanındayız. Başbakan’ a buradan ekmek çıkmaz, başka kapıya. Böyle bir niyeti varsa da, uzun yıllar arkadaşlarımızla beraber çalışmış, hayatın her zamanında beraber olmuş biri olarak, her arkadaşımızı iyi biliyoruz. Herkes kendi direniş tarihine saygı çerçevesinde, bu mücadelenin yanında yer almıştır. Başbakan ancak kendisini düzelterek, kendisine bir zemin açabilir. Hayal görüyor, boş işlerle uğraşıyor.”