Samsun'da çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı

Samsun'da çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı
8 Ağustos 2013 08:32

Samsun’un Atakum İlçesi’nde gece geç saatlerde başlayan sağnak yağmur nedeniyle çok sayıda evlerin alt katları ve işyerleri sular altında kaldı.

Atakum ilçesinde gece geç saatlerinde etkili olan sağanak yağış sabaha kadar devam edince çok sayıda evlerin alt katlarıyla iş yerleri sular altında kaldı. Yağış nedeniyle, kanalizasyonlar tıkanırken, yollar göle döndü.

İlçeye sevk edilen polis ekipleri, Türkiş, Ömürevleri, Atakent, Kurupelit mahallerinde sürekli devriye gezerek insanları uyarıp alt katların boşaltılmasını istedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Atakum Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ekiplerine haber veren polis, yolda kalan araçları ve vatandaşları da kurtarmaya çalıştı.

Sel suların nedeniyle dereler taşarak ağaçları söküp Samsun-Sinop Karayoluna sürüklemesi ve biriken su nedeniyle ulaşım aksadı. Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapılan uyarıları rağmen insanların binaların bodrum katlarında oturmaya devam ettiklerini söyleyerek, “Gerekli müdahale hemen yapıldı. Can kaybımız yok. Samsun-Sinop karayolunda ise ulaşım tek şeritten kontrollü yapılıyor” dedi.