Salgında Steam Platformunda En Çok Oynanan Oyunlar

Salgında Steam Platformunda En Çok Oynanan Oyunlar
16 Kasım 2021 18:54

Teknoloji ve internet dünyasının bugünkü haliyle gelişmesi sayesinde her gün yüzlerce yeni oyun ortaya çıkıyor. PC oyunlarında en çok tercih edilen platform olan Steam’in, Covid-19 salgınının yaşanmasından sonra kullanıcı sayısında rekor artış yaşandı. Açıklanan verilere göre Steam 2021 yılında aylık 120 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştı.

 

 

Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalma sürelerinin artması her yaştan insanın oyun dünyasına girmesine neden oldu. Salgından önce 30 yaş üzeri oyuncu sayısı sayısı %39’larda iken, salgın sonrası 30 yaş üzeri oyuncu sayısı %47’ye ulaştı. Salgın döneminde beklenilenin aksine daha geniş kitlelelere yayılan oyunlar, şuanda her yaştan oyuncu kitlesi tarafından oynanıyor.

 

Her gün yüzlerce oyunu mağazasına ekleyen ve oyuncuların en çok tercih ettikleri platform olan Steam’de yer alan oyunları satın almak için Steam Cüzdanınızda bakiye olması yeterlidir.  İstediğiniz her zaman kullanıcı adınızla kayıtlı hesabınıza erişebilir ve Steam ortamında oyunlarınızı indirebilirsiniz.

 

Salgında Steam üzerinden en çok oynanan oyunlar arasında; CS: GO, PlayerUnknown’s Battlegrounds – PUBG, Dota 2, GTA 5, Apex Legends, Red Dead Redemption 2, Death Stranding ve The Witcher 3 Wild Hunt gibi oyunlar yer alıyor. Bu oyunlara Steam Cüzdan Kodu satın alarak anında uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

 

Salgında Twitch’e göre göre en çok oynanan oyunlar PC’de League of Legends olurken, Mobil de ise PUBG Mobile oldu

Covid-19 ‘un tüm dünyada giderek yayılması, evde geçirilen süre, eğitime verilen ara gibi sebepler yüzünden gençler oyun yayınlarına daha fazla talep göstermeye başladı. Bu da Twitch platformunda kanal, oyun ve izleyici kitlesinde ciddi artışlara neden oldu. Zaman zaman sunucu yetersizliği ve artan eş zamanlı kullanıcı sayısıyla çökmeler yaşayan Twitch’de anlık en yüksek izleyici ve oyuncu kitlesine ulaşan oyunlardan biri PUBG Mobile olurken, diğeri de League of Legends oyunu oldu.

 

En çok mobil oyuncu kitlesine sahip olan PUBG Mobile’de, oyuncular çok oyunculu battle royale mücadelesi verirken arkadaşlarıyla birlikte Deathmatch modunda takım halinde yarışabiliyor. Her sezon royale pass görevlerini tamamlayıp ekstra oyun içi para birimi olan UC’ler kazanıyor. Ayrıca bu oyunda geçerli olan Unknown Cash (UC) adı verilen oyun paraları yetkili satış sitelerinde de satılıyor. Zorlayıcı görevlerin üstesinden gelmek için araç, silah, kostüm gibi öğeleri PUBG Mobile UC sayesinde oyun içerisinden edinebiliyor.

 

PC platformunda son zamanlarda en fazla oyuncuya sahip olan moba türündeki League of Legends oyunu ise Riot Games üzerinden ücretsiz olarak oynanabilen bir takım oyunudur. Her şampiyonun farklı görev ve güçlere sahip olduğu bu oyunda takım halinde arkadaşlarınızla birlikte savaşırsınız. Ekstra güçler edinmek ve LOL Şampiyonunuzu  özelleştirmek için avantajlı fiyatlarla birlikte Oyunfor üzerinden LOL RP satın alarak oyun içinde bu para birimini kullanabilirsiniz.