Salgın sürecinde de bal

Salgın sürecinde de bal
11 Aralık 2020 16:55

Değerli okuyucularımız, Mübarek Bal şifa kaynağıdır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Yıl 2003-Kasım Hindistan-Rajasthan-Dherera köyü: Dherera da ikamet eden Türk asıllı Hindistan’nın yerli Türklerinden, veteriner hekim Usman Taha Bahadur isimli soydaşımıza, 8 gün misafir oldum. Misafirlik süresince sabah kahvaltısında, en az üç çeşit bal bulunuyordu. Balın faydalarını sordum; bana bal ile ilgili çok kıymetli bilgiler verdi. Bende, mübarek bal ile ilgili bilgileri siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım.

Bal ikinci derecede sıcak ve kurudur. Harareti çoktur.

İyi bal karışık olmayıp kızıl, saf, şeffaf ve kokusu güzel olandır. İyi bal parmakla kaldırıldığında yere akar, uzanır ve kesilmez.

Davetsiz misafirlerle (COVİD-19) savaşmak için bağışıklık güçlendirici olduğuna dair oldukça bilimsel kanıtlar ve modern tıbbın onayı var.

Nitekim balın tıbbi önemi dünyanın en eski tıp literatüründe belgelenmiştir ve eski çağlarından beri antimikrobiyal özelliğin yanısıra özellikle yara iyileştirici aktiviteye sahip olduğu bilinmektedir.

Balın iyileştirici özelliği, antibakteriyel aktivite savunması, nemli yara durumunu sürdürmesi ve yüksek viskozitenin enfeksiyonu önlemek için koruyucu bariyer sağlamasına yardımcı olmasından kaynaklanmaktadır.

İmmünomodülatör özelliği, yara onarımı ilede ilgilidir. Çoğu baldaki antimikrobiyal aktivite, hidrojen proksitin enzimatik üretimden kaynaklanmaktadır.

Antimikrobiyal ajanlar, bulaşıcı hastalıkların küresel yükünün azaltılmasında önemlidir. Ancak dirençli patojenler gelişip yayıldıkça antibiyotiklerin etkinliği azalır. Antimikrobiyal ajanlara karşı bu tip bakteriyel direnç, halk sağlığı için çok ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Ve başlıca son çare ilaçlar da dahil olmak üzere her türlü antibiyotik için direnç sıklığı dünya çapında artmaktadır. Bu nedenle alternatif antimikrobiyal stratejilere acilen ihtiyaç duyulmaktadır ve bu nedenle, bu durum bitkiler ve bal dahil bitki bazlı ürünler gibi eski ilaçların terapötik kullanımının yeniden değerlendirilmesine yol açmıştır.

Enfeksiyonu tedavi etmek için geleneksel tıbbın kullanımı insanlığın kökeninden beri uygulanmaktadır ve bal, birçok insan rahatsızlığının tedavisinde önemli olduğu düşünülen en eski geleneksel ilaçlardan biridir. Hindistan da, birçok araştırmacı balın antibakteriyel aktivitesini rapor etmiş ve doğal ısıtılmamış balın patojenik bakterilere, oral bakterilere ve gıda bozucu bakterilere karşı test edildiğinde bazı geniş spektrumlu antibakteriyel aktiviteye sahip olduğunu bulmuştur.

Eski kültürlerin çoğunda bal hem beslenme hem de tıbbi amaçlarla kullanılmıştır. Mübarek balın bir besin maddesi, bir illaç ve doğal bir krem olduğu inancı günümüze taşımış ve böylece son yıllarda birçok hastalığa karşı bal ve diğer arı ürünlerine dayalı tedaviler sunan, apiterapi adı verilen alternatif bir tıp dalı geliştirilmiştir. Bakteriyel enfeksiyonlar dahil.

Bal son zamanlarda modern tıp mesleği tarafından, özellikle geleneksel modern terapötik ajanları başarısız olduğu yerlerde yeniden keşfedilen mide tedavisi için umut verici fonksiyonel bir gıda haline geldiğini belirtiyorlar.

Mübarek bal, dünya gündeminde COVİD-19 salgını için de etkili bir antibakteriyeldir.

Bal, karekteristik olarak asidiktir ve pH değeri 3,2 ile 4,5 arasındadır ve birkaç bakteriyel patojene engel olacak kadar bal bulaşıcı hastalıkları tedavi etmek için geleneksel olarak çağlar boyunca kullanılmıştır.

Bal, geleneksel tıp uygulayıcıları ve halk için saygın ve etkili bir terapötik ajan olarak sürdürülebilir hale geliyor.

Faydalı rölü, antimikrobiyal, antiviral, antiinflamatuar ve antioksidan aktivitelerinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle onaylanmıştır.

Bal, B60 Lenfositlerinin ve T lenfositlerinin hücre kültüründe sayısının artması için aktive edebileceğini ve nötrofilleri de aktive edileceğini bildiriyorlar.
NOT: Lenfosit nedir? Organizmada immünolojik yanıtlarda temel rol oynayan ve lenfoid organların (lenf düğmeleri, dalak, timus) dolaşımında yoğun bir şekilde bulunan mononükleer kan hücreleri.

Bal gastrit, mide ve duodenal ülserler için ilaç olarak bal Helicobacter pylori ile enfekte olmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan sağlık komplikasyonlarından bazıları Gastrit ve mide doudenel ülserleridir. H.Pyolori’nin yok edilmesine yönelik bal solüsyonu ile inhibe edildi.

Bal Hindistan da ve bazı Asya ülkelerinde geleneksel tıbbi sistemlerinde kullanılmaktadır. Büyük ölçüde.

Gastrointeştinal ve kardiyovasküller hastalıklar için , kullanım bilimsel olarak onaylanmıştır.

Bilimsel olarak kontrollü deneyler kullanarak.

 

Mübarek Balın Faydaları:
1-Bal karın ağrılarını keser (bu hadis-i şerifte vardır).
2-Aç karnına bal yemek balgamı eritir.
3-Mide ve bağırsaklarda yaraları tedavi eder, şifa için 40 günde 5 kilo bal yenmelidir.
4-Midenin düşüklüğünü düzeltir.
5-Vücutdaki atılması gereken fazlalıkları giderir.
6-Tıkanıklıkları açar.
7-Bel ve boynu ağrıyanlar ağrıyan yeri bal ile en az 15 dakika parmak uçları ile masaj yapılır, üzerine yeni çekilmiş toz karabiber serpilip sıvanı. Bu işleme 10 Gün yapılıp 5 gün ara verdikten sonra tekrar edilir. Bu işlem, üç seans yapılacaktır.
NOT: 24 saatte bir tekrarlanır. Sürülen yer, Arap sabunu ile iyice yıkanıp, kurutulup sürülecek.
8-Bal kemik hastalıkları için çok faydalıdır.
9-Bal kansızlar için kan deposudur.
10-Bal mideye ferahlık verir, şeker ise mideyi kızıştırır.
11-Kanı temizler, dolaşımını kolaylaştırır.
12-20 Gün bal yenirse sarılık hastalığından 20 günde kurtarır.
13-Bal yiyenlerde basur memeleri ve kabızlık olmaz.
14-Stresten dolayı uykusuzluk sorunu çekenler, yatmadan önce bir tatlı kaşığı bal yerse uyku sorunu çekenler için en doğal çözümdür. Beyin için uykuda ihtiyacı olan enerjiyi verir.
15-Ilık bir beze bal sürüp boğaza sarılırsa boğaz ağrılarını keser.
16-Göz ağrılarına şifadır. Parmağınızı iyice yıkayıp temizledikten sonra bir miktar bal göze sürülmelidir.
17-Karaciğeri tamir eder.
18-Romatizma ağrıları için çok faydalıdır.
18-Akciğerin şifa deposudur.
19-Ağrıyan yerlere masaj yapılırsa ağrıyı giderir.
20-Mikrop öldürücüdür.
21-Tansiyonu düşürür.
22-Zeka ve hafızayı kuvvetlendirir.
23-Bütün madeni tuzları içerir.
24-Sivilcelerin ilacı, Limon-Bal. Sivilceleri giderip, cildi canlandırıp, güzellik katar.
25-Doğal diş macununuz: Malzeme: Bir çay kaşığı bal, bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı adaçayı veya toz zencefil. Hazırlanışı: Malzemeleri cam veya porselen bir kaba koyun, önce adaçayı veya toz zencefil ile dişlerinizi fırçalayın, sonra da yoğurt-bal karışımı ile fırçalayın.
NOT: Fırçalama esnasında tükürmeyin, yutunuz.
26-Bal öksürük semptomları için çok faydalıdır. Boğazı sakinleştirdiği gibi ve tıkanıklığı hafifletir.
27-Bal, atletik performans, iyileştirme ve kas büyümesini teşvik etme söz konusu olduğunda, karbonhidratları hızla sindiriyor.

 

 

COVİD-19 salgını için, bal, zencefil, arı ürünleri, zerdeçal ve haftada bir bir adet ananas yiyelim.

Cenab-ı Allah, bir an önce COVİD-19 salgınından bizleri kurtarsın. Amin

Bilgilendirme amaçlıdır. Basamak hekiminizin görüş ve önerilerini alarak kullanırsanız daha faydalı olur.

Cümle Vatan Şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmet, Gazilerimizi Minnetle Anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

 

ÖZDEYİŞLER :

 
1- Tencerenizde bal yoksa, ağzınızda biraz olsun.
2- Çiçekler balla doludur, ancak tatlılığı sadece arı bulur.
3- Her şeyi bala çevirin; bu ilahi yaşamın yasasıdır.
4- Dünya bal doludur, ancak onu yalnızca alçakgönüllü arı toplayabilir..
5- Hayat, aşkı bal olan bir çiçektir.
6- Bal tatlıdır, ama balı kovandan çaldığınız zaman da, arının ısırmasının acısına katlanacaksın.
7- Bal toplamak istiyorsan, kovanı tekmeleme.
8- Arkadaşsız bir gün, içinde tek bir damla bal kalmayan bir tencere gibidir.
9- Umut çiçeksiz bal yapan tek arıdır.
10- Geri kazanılan şeylerin tadı şimdiye kadar bildiğimiz en tatlı baldır.
11- Kendini bal yapan sinekler seni yutacak.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun