Saldırıya uğrayan İBB İmar Müdürü’nün hikâyesi!

Saldırıya uğrayan İBB İmar Müdürü’nün hikâyesi!
31 Mayıs 2023 11:30

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşesinde Üsküdar Meydanı’ndaki kaçak yapıların yıkımı sırasında saldırıya uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Ramazan Gülten’in hayat hikâyesini yazdı.

 

 

Pehlivan, “Karamanlı fakir bir ailenin en küçük çocuğu” olduğunu söylediği Gülten’in 2009’da girdiği AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde 8 yıl şehir plancısı olarak çalıştığını, “Bursa’daki imar rantlarına karşı hukuk kavgası verdiğini” belirtti.
Pehlivan, Gülten’in daha sonra Çanakkale’ye bağlı Kepez Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürü olduğunu çok kez rüşvet teklifi aldığını, “hepsini elinin tersiyle ittiğini” yazdı.

Gülten’in, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı olmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü olarak atandığını söyleyen Pehlivan, şöyle devam etti:

“12 yılda biriktirebildikleriyle Maltepe’de bir apartmanın giriş dairesini satın aldı. Evet, milyarlarca dolarlık rantın döndüğü İstanbul’dan sorumlu imar müdürü, güneş görmeyen 2 odalı oldukça mütevazı bir evde yaşıyordu.

Hakkında yıkım kararı alınan kaçak yapıların sahipleri yargıya başvurdu. Lakin, İBB’nin itirazıyla yine mahkeme tarafından yıkım kararının uygulanmasına hükmedildi. Sonuçta, kanunun emrini yerine getirmek için İBB İmar müdürü olarak dün sabah Üsküdar’a gitti. Orada kaçak kafe sahiplerinin saldırısına uğradı. Öğrendim ki saldırıyı gerçekleştirenler İBB İmar Müdürü’ne yumruk atarken ‘PKK’lisiniz’ diye bağırmıştı.

Cumhuriyet demek, Anadolu’nun fakir bir ailesinde büyüyüp dünyanın en büyük şehrini hukukla yönetme hakkına sahip olabilmekti. Ramazan Gülten işte o büyük düşün liyakatli örneğiydi. Yüzünden akan kan ise o düşe sokulmak istenen hançerdi.”

Yazının tamamı için tıklayın.