Saldırı günü ile ilgili flaş iddia! ‘Erdoğan Soylu’yu aramadı’

Saldırı günü ile ilgili flaş iddia! ‘Erdoğan Soylu’yu aramadı’
20 Kasım 2022 11:15

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya ilişkin Soylu’yu değil İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı aradığını öne sürdü.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD’ın bütçeleri görüşüldü.

Komisyonda söz alan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Süleyman Soylu’ya polis intiharlarını ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun polis intiharlarıyla ilgili raporunu anımsattı. Murat Bakan, “Bunlar intihar değil cinayet, cinayetin faili de sizsiniz” dedi.

 

 

Bakan Soylu, Murat Bakan’a, “FETÖ’cülerin ağzıyla… Tam bir FETÖ ağızlısın” diye tepki gösterdi. Murat Bakan da Soylu’ya şöyle yanıt verdi:

“Ben asker çocuğuyum, askerin ve polisin içinde büyüdüm. Senin gibi kabadayıların içinde büyümedim. Başpolislerin komiser yardımcısı olması lazım. FETÖ gittiğinde bu teşkilatın yükünü onlar çekti. Şu an polisleri ikiye bölüyorsunuz, resmi-sivil polis diye. Jandarma teşkilatındaki Kurtoğlu-Menzil yapılanmasını anlat. Yukarıda, komuta kademesinde Kurtoğlu, aşağıda Menzil yapılanması. FETÖ’cüler Menzil’in içinde nasıl saklanıyorlar, onu anlat. Polis intiharlarının dışında, 3600 ek göstergede ortaokul, lise mezunu polisleri niye ayırdın, onu anlat. Bunlar emekliliğinin son günlerinde refah içinde yaşayacakları durumda… Boş konuşma burada. Cevap vereceksen konuya cevap vereceksin, polis intiharıyla ilgili cevap vereceksin. Twitter’dan, benim verdiğim soru önergesine bakan yardımcıların cevap vermeyecek. Sen cevap vereceksin. Devlet terbiyesi, adabı almamış adam Twitter’dan, sosyal medyadan cevap verir.”

 

 

ERDOĞAN SOYLU’YU ARAMADI
Cumhuriyet’in haberine göre, bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya ilişkin Soylu’yu değil İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı aradığını öne sürdü. TİP’li Ahmet Şık, “Reisin senden değil de neden validen bilgi alıyor?” dedi.