Sahte diplomada da taksit dönemi!

Sahte diplomada da taksit dönemi!
14 Nisan 2023 10:58

Türkiye’de giderek yaygınlaşan bir dolandırıcılık olan sahte diplomada taksit dönemi başladı. Sahte lise diploması aylık 330 lira, önlisans bin lira, lisans diploması ise bin 200 lira ve 3 taksitle satılıyor. Diploma sahtekarlığı yapan bir şirket, konuyla ilgili “Biz çok paracı da, aç gözlü de değiliz. Ekonomik krizin farkındayız. 10 binlerce lira da istemiyoruz. Biz işin hakkını ve işinizi görecek, gerçek diplomalar yapıyoruz” dedi.

 

 

Diploma sahtekarları, ekonomik kriz gerekçesiyle sahte diplomaları taksitle ve fiyat indirimiyle satmaya başladı. Diploma başına ortalama 8 ile 20 bin TL’ye çıkan rakamlar, 2 ile 5 bin TL’ye düşürüldü. Sahte diplomalara bin TL peşin ödeme ve 3 taksit de getirdiklerini ilan ettiler. Lise diploması 2 bin TL’den başlıyor, bin TL’si peşin alınırken, geriye kalan bin TL’ye de aylık 330 TL’den, 3 taksit yapılıyor.

Sözcü’den Sultan Uçar’ın haberine göre; diploma sahtekarlığı yapan bir şirket, “Bizler sizlere kolaylık için varız. Okula gitmeden diploma almak artık mümkün. Diplomalarımız orijinalinden farksız. Diploma için yıllarca üniversiteye gidip dirsek çürütmenize gerek yok. Okulu bitirmişsiniz gibi e devlette ve YÖK’te kayıtlı gerçek diplomalar yapıyoruz. Sahte değil, e devlet kayıtlı diplomaları, en geç 7 günde gönderiyoruz” diyor.

 

 

‘BİZE YETENLE YETİNİYORUZ’

 
“Değerli müşterilerimiz” diye sahte diploma alıcılarına seslenen bir başka şirket ise, “150’den fazla üniversite diplomasını yapıyoruz. Ödemeyi peşin almıyoruz. Biz çok paracı da, aç gözlü de değiliz. Bize yetenle yetiniyoruz. Ekonomik krizin farkındayız. 10 binlerce lira da istemiyoruz. Biz işin hakkını ve işinizi görecek, gerçek diplomalar yapıyoruz. Diplomanız e devlette gözüktükten sonra 3 taksitle ödeyebilirsiniz” diyor. Sahte diploma satışlarına operasyon yapılmaması dikkat çekiyor.