Sahte avukata hapis cezası

Sahte avukata hapis cezası
24 Eylül 2013 17:08

İsim benzerliğinden faydalandığı İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Zafer Yegin’nin kimlik bilgilerini kullanarak, vekalet ve avukatlık ücreti alan sahte avukat Zafer Yegen, 21 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

 
21 YIL HAPİS CEZASI

 

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Zafer Yegen’in avukatı İdil Su Ekmekçi ile İstanbul Barosu Başkanlığı adına Avukat Nurdan Düvenci katıldı. Sanık Zafer Yegen’in, avukat olmadığı halde avukat yetkilerini kullandığını belirten Avukat Nurdan Düvenci, sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Heyeti, sanık Zafer Yegen’in, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Zafer Yegin’in isim ve soyadı benzerliğinden faydalanarak, kendisini avukat olarak tanıtıp, avukat hak ve yetkilerini kullanarak, 10 kişiye karşı, “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve yetkisi olmadan avukatlara ait yetkileri kullanmak” suçlarını işlediğini belirtti. Mahkeme, Yegen’in 21 yıl 3 ay hapis ve 21 bin 500 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

 

İSİM BENZERLİĞİNDEN FAYDALANDI

 

Kartal’da 2009 yılında meydana gelen olayda, 53 yaşındaki Zafer Yegen, İstanbul Barosu avukatlarından Zafer Yegin ile olan isim ve soyadı benzerliğinden faydalanarak, kendisini avukat olarak tanıtıp, birçok kişiden vekalet ve para aldı. Bir hukuk bürosu adına kartvizit bastıran sahte avukat, işyeri adresi olarak da Ümraniye’de bir adresi gösterdi. Sahte avukata vekalet veren bazı vatandaşlar, davalarının açılmaması ve takibinin de yapılmamasından şüphelenince savcılığa şikayette bulundu. Savcılık talimatıyla, sahte avukatın işyeri olarak verdiği adreste araştırma yapan polis ekipleri, böyle bir hukuk bürosunun olmadığını tespit etti. Polis tarafından gözaltına alınan ve çıkartıldığı adliyede tutuklanan Zafer Yegen, 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

KENDİ ADINA KARTVİZİT BASTIRDI

 

Kartal Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, avukatlık işini yapma yetkisi bulunmayan şüpheli Zafer Yegen’in, kendi adına kartvizit bastırdığı ve çalışma adresi olarak Ümraniye’de bir adresi gösterdiği, bu yerde polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde, böyle bir hukuk bürosunun olmadığının tespit edildiği belirtildi. Şüpheli Zafer Yegen’in, 10 kişiden işlerini ve davalarını takip etmek için vekalet ve para aldığının anlatıldığı iddianamede, şüphelinin, gerçekte var olan avukat Zafer Yegin adına sahte vekaletnameler çıkartarak, bir takım müştekilerin alacaklarını tahsil etmeye çalıştığı ifade edildi. Yegen’in “nitelikli dolandırıcılık” suçundan her bir mağdur için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 20 yıldan 70 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Savcılık, şüphelinin, “resmi belgede sahtecilik” suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.