Sağlık Turizmi Gelişiyor!

Sağlık Turizmi Gelişiyor!
24 Şubat 2022 10:39

Süre sınırı olmadan bir yerden başka bir yere sağlık amacıyla seyahat etmeye sağlık turizmi ismi verilmektedir. Sağlık turizminin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Hem yurt içinde hem de yurt dışında farklı çeşitleri uygulanmaktadır. Sağlık durumu hassas olan insanlar bazen tedavi için sağlık turizmi acenta şirketlerinden faydalanmaktadır.

 

 

Ülkemiz verdiği hizmetlerle dünya ülkeleri arasından 6. sırada yer almaktadır. Bu turizm sadece yabancı hastalara değil ülkenin ekonomik durumuna da katkı sağlamaktadır. Vatandaşlara istihdam sağlamak amacıyla medikal turizmin gelişimi ülkeler için oldukça önem taşımaktadır.

Hem sağlık hem de tatil amacıyla yapılan seyahatler sağlık turizmine hizmet vermek için kurulan özel hastanelerde yapılmaktadır. Ayrıca sadece hastaneler değil özel kuruluşlara ve termal tesislere de seyahat yapılmaktadır. Intclinics tam da bu noktada geniş kapsamlı bir sağlık hizmetini sizlerle buluşturmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin küresel boyutlara taşınmasını sağlayan kuruluşlardan biri de Intclinics olmaktadır. Londra merkezli kuruluş sağlık turizminin ihtiyaç duyduğu her şeyi karşılamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda medikal seyahatler esnasında ihtiyaç duyulan tüm bilgileri sizlere aktarmaktadır.

 

Yurtdışında Hastane Bulmak Kolaylaşıyor!

 

Sağlık turizmi yapmak isteyen şirketlerin yetki belgesi alması zorunludur. Bu belgeye sahip olmayan şirketler veya yurtdışındaki hastaneler, sağlık alanında herhangi bir turizm faaliyeti gerçekleştiremezler. Gerekli kurumlara başvurular yapılarak yetki belgesi talebinde bulunulmalıdır. Bu belgeye sahip olan şirketler sağlık kurumlarının veya sağlık turizmi acentalarının faaliyetlerini gerçekleştirebilirler.

Belgeye sahip olabilmek için kalite değerlendirme puanının 85 ve üzerinde olması gerekmektedir. USTB kurulduğuna dair bir imza ve USTB bünyesinde çalışan doktorların yabancı dil yeterliliğinin bulunması gerekmektedir. Intclinics yurtdışında hastane bulmak istediğiniz zaman alternatif fırsatları sizlerle buluşturacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen izin belgeleri ve yetki belgesi formu bulunmalıdır. Bunların yanı sıra sağlık turizmine hizmet verecek doktorların mesleki geçmişini gösteren belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Tam da bu noktada profesyonel düzeyde bir hizmet almak beraberinde önemli kazanımları getirmektedir.

Intclinics sağlık turizmi standartlarına uyum sağlayan ve alanında en iyi doktorlarla çalışan bir firmadır. Yabancı hastalar ve hastalıklar konusunda alanında en uzman olan doktorlar hizmet vermektedir. Dünyanın birçok yerinden gelen insanlara sağlık turizmi ve hastalıklar hakkında en detaylı bilgileri vermektedirler.

 

Sağlık Turizmi Nerelerde Yapılır?

 

Tatil ve sağlık amacıyla yürütülen sağlık turizmi özel sağlık kuruluşlarında yapılmaktadır. Termal tesislerde ve sağlık turizmi için kurulmuş şirketlerde de yapılabilmektedir. Sağlık konusunda ileri seviyelerde hizmet veren kuruluşların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu kuruluşlar farklı birçok alanda hizmet vermektedir. Bu kuruluşlar sayesinde yabancı hastalar en özenli tedaviyi görmektedirler.

Özel hastanelerden farkı ise insanların tedavi olurken aynı zamanda tatil yapabiliyor olmasıdır.

Intclinics sağlık turizmi ile ilgili kolay ve kaliteli bir hizmet vermektedir. Hastaların doktorlara ve kliniklere rahatlıkla ulaşabilmesi için profesyonel bir şekilde çalışmaktadır. Intclinics uluslararası standartlara uyum sağlayarak kurulmuş bir kliniktir. Ayrıca yine uluslararası standartlara uyum sağlayan diğer sağlık kuruluşlarının da listesini hastalara sunmaktadır.

Hastaların yurtdışındaki hastaneler yardımıyla en iyi tedaviyi görmesi ve bu süreçte keyifli bir tatil yapabilmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Alanında profesyonel ve güler yüzlü ekibiyle her geçen gün hizmet kalitesini artırmaktadır. Küresel anlamda sağlık turizminden faydalanmak isteyenler için verilebilecek ilk adrestir.

 

Yabancı Hastalar Sağlıktan Nasıl Yararlanır?

 

Farklı nedenlerden dolayı yabancı uyruklu insanlar ülkemizde ikamet edebilirler. Bu insanları sağlıklarıyla ilgili yaşadıkları sorunları çözmek için sağlık kuruluşlarından faydalanmak isterler. Yabancı hastaların sağlık hizmetlerinden faydalanması için sağlık turizmine başvurmaları en avantajlı yoldur. Ancak sağlık turizmine başvurmayan insanlar hastane bulma arayışına girmektedir.

Intclinics uluslararası anlamda sağlık hizmeti veren bütün kuruluşların listesini insanlara sunmaktadır. Yabancı uyruklu insanların en iyi şekilde sağlık kurumlarından faydalanmaları için profesyonel çalışmalar yürütmektedirler. Hastane bulma işlemi için Intclinics ekibiyle iletişime geçilebilir ve en uygun hastane rahatlıkla bulunabilir.

Intclinics hastalarına hem en güvenilir tedavi hizmetini sunmaktadır hem de vatandaşların doyasıya bir tatil yaşamalarını sağlamaktadır. Yabancı uyruklu insanların hastalıklarına dair tüm detayları bilen doktorlarla çalışan klinik doktor ve hasta arasında yakın bir bağ kurulmasını amaçlamaktadır. Bu sayede hastalar her anlamda en iyi hizmeti alabilmiş ve aynı zamanda tedavilerini olumlu bir sonuçla tamamlayabilmiş olmaktadırlar.

 

Yabancı Hastalar Nasıl Hastane Randevusu Alırlar?

 

Yabancı uyruklu hastaların sağlık kuruluşlarından hizmet alabilmesi için randevu almaları gerekmektedir. Sağlık turizmi acentalarından veya Intclinics gibi kuruluşlardan hizmet almayan vatandaşlar online randevu sistemiyle veya sağlık kuruluşuna giderek randevu alabilmektedirler. Şubelerden, telefon yardımıyla veya online randevu sistemiyle randevu alınabilmesi için vatandaşların mülteci konumunda olduklarını gösteren kimlik numaralarına sahip olması gerekmektedir.

Geçici vatandaşlık numarası olan yabancı uyruklu vatandaşların sağlık kurumlarına giderek randevu almaları gerekmektedir. Ülkemizde internet üzerinden hastane randevusu alabilmek için MHRS sistemi kullanılmaktadır. Sisteme giriş yapabilmek için kimlik numarasına ve şifreye ihtiyaç duyulmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşlar kimlik numaralarını girdikleri zaman tüm bilgileri kayıtlı bir şekilde çıkacak ve rahatlıkla randevu alabileceklerdir.

Hastane randevusu almaya gerek duymadan ülkede hem gezmek hem de tedavi olmak için sağlık turizmi kuruluşlarına başvurulabilir. Intclinics hastalarına ekstra bir randevu alma ihtiyacı duymadan hizmet verebilmektedir. Intclinics hastalarla bünyesinde çalışan deneyimli doktorlar bizzat yakından ilgilenerek sağlık alanındaki tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmeyi hedeflemektedir.