‘Sağlık sistemi çökmüş durumda’

‘Sağlık sistemi çökmüş durumda’
1 Ekim 2022 09:14

Ankara Tabip Odası ve TTB tarafından “Etlik Şehir Hastanesi: Bitmeyen Kaos” başlığıyla basın açıklaması düzenlendi. Basın toplantısında Ankara’da açılışı yapılan Etlik Şehir Hastanesi konuşuldu. Kentte sağlığın ciddi bir kaos içinde olduğu vurgulanan toplantıda sağlık çalışanlarının ve yurttaşların mağdur edildiği kaydedildi.

 

 

Toplantıda, kapatılması planlanan 5 hastanenin personellerinin ne olacağına dair net bir durum olmadığı ifade edildi. TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “500 ve 3500 yataklı hastaneler bilimsel değildir. Yerine 600-800 yataklı şehrin pek çok noktasına yapılan hastanelerle çok daha iyi bir sağlık hizmeti sunulabilir” dedi.

 

Kaos içinde nitelikli sağlık hizmeti verilemeyeceğini dile getiren Dr. Ökten, şöyle konuştu: “Bu hastaneler eğitim hastaneleri, statüleri bundan sonra ne olacak? Orada kimler kalacak, kimler diğer hastanelere gidecek? Şu an Türkiye’de aylar sonra hastalara randevu veriliyor, hastalar aylar sonra ameliyat oluyor yani sağlık sistemi çökmüş durumda. Siz aylardır çalışır, aktif hastaneleri kapatıp yerine eksiklikleri bitmeden bir hastane açmaya çalışıyorsunuz. Bakanlık belli ki burada hiçbir planlama yapmamış daha önceden ve günü birlik hareket ediyor. Bir süre sonra bu hastanedeki personel eksikliğini kapatmak için diğer hastanelerden personel kaydıracaklar. Şu anki durumda eskisi gibi nitelikli bir sağlık hizmeti verilmesi mümkün görülmüyor.”

 

Açıklamada, “Hastanelerimizi kapattırmayacağız, hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz” denildi.