Sağlık Personeli Haberleri

Sağlık Personeli Haberleri
27 Mayıs 2022 19:16

Teknolojinin gelişmesi her alanda bizlere fayda sağladığı gibi birçok işlerimizi de evden yapabilme imkânı verir. Aklınıza takılan soruları sormak için yetkili aramak yerine internet aracılığıyla yapabiliyor olmamız büyük bir kolaylık. Son zamanlarda en çok merak edilen konuların başında da şüphesiz, memur maaşları zamları ve sağlık çalışanı atamaları gelmektedir. Bunlar için bilgileri de tek bir tıkla karşınızda bulabiliyorsunuz. Özellikle sağlık çalışanı ya da sağlık çalışanı ve memur olmak istiyorsanız saglikagi.net tam size göre. Sağlık çalışanlarına dair ne arıyorsanız hepsine aynı platformdan kolaylıkla cevap bulabilirsiniz. Temmuz ayı personel maaşları enflasyon farkı, 3600 ek gösterge ile maaşların ne kadar yükseleceği, ebe hemşire ve tabip maaşlarının ne kar artacağı en çok merak edilenler arasında. Saglikagi.net sitesinde daha çok sağlık çalışanları ile ilgili haberleri bulabilirsiniz. Ayrıca buradaki haberleri okurken de aynı zamanda anlık kur takibinizi de buradan yapabilirsiniz.

 

Sağlık bakanlığından yapılan açıklamalar ve yine sağlık çalışanlarına yönelik çıkartılan yeni kanun ve kararnamelerden, personel alımlarına ilişkin birçok habere de saglikagi.net den erişebilirsiniz. Site içerisinde nöbetçi eczaneler, hava durumu, namaz vakitleri, canlı borsa ve canlı yayın akışına dair seçenekler de mevcut. Siz de sağlık çalışanı ya da sağlık çalışanı yakını iseniz haklarınız ve yeni yönetmelikler ile ilgili her bilgiye tek bir yerden ulaşabilirsiniz. Bu site ile hem zamandan tasarruf etmiş oluyorsunuz hem de sürekli güncellenen yeni bilgilere erişebiliyorsunuz. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ve düzenlemeler de eksiksiz ve oldukça doğru bir şekilde sizlerle paylaşılmaktadır. Eğer personel sağlık grubunda açıktan alımlarından anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız saglikagi.net sitesini takip etmeniz sizin için oldukça faydalı olacaktır. Son dönemde herkesin beklediği içişleri bakanlığı 3 bin 546 personel alımı şartlarına haber sitesinden erişim sağlayabilirsiniz. Geçtiğimiz bu zor günler nedeniyle özellikle atama bekleyen sağlık çalışanlarının gözü kulağı bakanlıklarda. Mesleğini yapmak isteyen hemşireler ve diğer sağlık personellerinin tek bir yerden her bilgiye ulaşabileceği bir platform olması saglikagi.net oldukça tercih edilmesini sağlamıştır. Birçok sağlık haber sitesine karşı burada sağlık haberlerinin dışında neyi nasıl yapacağınız konusunda da sizlere bilgi veriyor. Buna örnek olarak tutanak yazımı, becayiş talep dilekçesi örneği, eğitim durumu tayin dilekçesi, sağlık mazereti dilekçe örneği, alt bölge tayini, can güvenliği mazereti tayin, öğrenim durumu intibak, eş durumu tayini gibi dilekçe örneklerine buradan erişebilirsiniz. Alanınızla ilgili her şeyi tek bir yerden çok kolay bir şekilde öğrenebilir ve işlerinizi kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Sağlık alanında gerek bakanlık tarafından gerekse de açıktan alımların diğer sektörlere oranla daha fazla oluşu da kişileri sağlık ile ilgili meslek gruplarına ilgilerini daha da arttırıyor. Önceki dönemler baz alındığında şimdilerde daha çok talep gören ve alımı da bir hayli fazla olan paramedik(acil yardım teknikeri) ile ilgili detaylarda merak ediliyor. Öncelikle paramedik nedir? Paramedik, kaza ve yaralanmalarda hastalara ilk yardımı yapan kişiler olması bakımından görevleri son derece önemlidir. Hasta ile ilgili net ve doğru bilgileri hastane personeliyle paylaşarak artık hastayı onlara teslim ederler. Bu mesleği tercih etmek isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan ilki şüphesiz boy kilo şartıdır. 2019 ÖSYM kitapçığında belirlenen boy ve kilo şartı kaldırılmış olduğundan 2 yıllık sağlık meslek yüksekokulundan mezun olan herkes diğer şartlarının da olması halinde paramedik olabilir. Diğer detay ve şartlar için de saglikagi.net sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

Sağlık alanında tüm haber ve duyuruları bulabileceğiniz gibi mevzuat haberlerini de buradan takip edebilirsiniz. Sağlık alanındaki yürürlükte bulunan yasal düzenlemeleri(mevzuat) en güncel haliyle görebilirsiniz. En çok merak edilen mevzuat haberleri konu başlıklarını şöyle sıralayabiliriz:

-Yarım gün izin

-Paramedik olmak için boy ve kilo şartı

-Memur mazeretsiz işe gitmezse ne olur?

-Başhemşire nasıl olunur ve ne şartları nelerdir?

-Memur sendika üyelik sorgulama

-Semt poliklinikleri güncel listesi

-Sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım devam ediyor mu?

-Ekip portal nedir ve nasıl kullanılır?

Bu konu başlıklarını ve daha fazlasını saglikagi.net de bulabilirsiniz. Detaylı bilgilere de mevzuat haberleri sitesinden erişebilirsiniz.