Sağlık Personeli Giyim Yardımı Ne Oluyor?

Sağlık Personeli Giyim Yardımı Ne Oluyor?
23 Haziran 2022 21:52

Personel sağlık çalışanları için memurlara  giyecek yardımı yapılmaktadır. Memurlar kanununun 211. Maddesine göre her yıl belirli bir oranda ücret fazlalığı yatırılır. Canlı TV izle haberleri de duyurusunu yapıyor.

 

 

Sağlık Çalışanına Giyim Yardımı

Devlet memurlarına giyim yardımı tüm kuruluşlar içerisinde gerçekleştiriliyor. Sağlık çalışanlarına da nakdi olarak ödeme yapılmaktadır. Memur maaş hesaplama dahilinde olmayan ek bir ödemedir. Kamu personelleri bu haktan yararlanamazken sağlık çalışanlarına her yıl farklı miktarda ödeme yapılır.

Resmi kıyafetli çalışan devlet memurları işi gereği bir üniforma giymek zorundadır. Görev sırasında bu kıyafetlerin giymesi zorunlu olduğu için ayni olarak bir ödeme verilirken kapsam dışındakiler için ise ödeme nakdi olarak gerçekleştirilmektedir.

Ayni ödeme para olarak ödeme yapılmasının önüne geçiyor. Buna göre çalışanlara ürün hizmeti verilmektedir. Ürün hizmeti verilmeyen kurumlarda ise çalışana nakdi para verilir. Çalışan bu para ile giyim yardımı alarak kıyafetini dışarıdan satın alır. Ayni yardım ödemesi maaştan kesilmez. Çünkü bu ek bir hizmettir.

Giyecek Listesi

Nakdi olarak giyecek yardımından damga vergisi ve gelir vergisi kesilerek belirleniyor. Giyim yardımı sağlık çalışanının sınıfına, hizmet yerine, personelin kadroda ki unvanına göre yapılıyor.

2022 yılı için giyecek yardımı doktorlara 53 TL’dir. Hemşireler için bu ücret 237 Liradır. Ebe için 264 lira olurken hizmetliler için ise 262 TL’dir. Teknisyenlere ise 53 TL nakdi ödeme gerçekleştirilir.

Hemşireler için ödenen yardımda iki adet önlük, ayakkabı, kep ve çorap hesaplamaya katılıyor. Ebeler için yine ayakkabı, kep, önlük ve forma hesaba katılmaktadır.

Aynı şekilde yardım 112 çalışanlarına da verilmektedir. 112 Ambulans servisi için toplam ücret 525 TL’dir. Mont, yelek, tişört, kep, bot, ayakkabı gibi birçok farklı ürün cinsi hesaplamaya katılır.

Hizmetli giyim yardımında ise ayakkabı ve takım elbise hesaplanır. Ayrıca giyim yardımında satın alınacak olan ürünlerin niteliği de belirtilir. Kep patiskadan olurken önlük plastik forma terlen kumaş olmalıdır. Çorap ile naylondan seçilir. Tüm ürünlerin kullanım süresi bir yıl olarak belirleniyor. Yıl dolduğunda ek bir ödeme daha yapılır.