Sağlığınız için, zencefil doğal çözüm (1)

Sağlığınız için, zencefil doğal çözüm (1)
11 Nisan 2020 21:58

Değerli okuyucularımız. Cenab-ı Allah, cümle insanları COVİD-19 salgınından korusun Bir an önce bu salgından kurtulmayı nasip etsin. Kur’an-ı Kerim Dehr (İnsan) Suresi, Ayet 17 de adı geçen mübarek zencefilin faydalarını, zencefilin içerdiği besin bilgilerini esas alarak, siz değerli okuyucularımıza, sağlığınız için faydalarını paylaşacağım:

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

İşte Mübarek Zencefilin Faydaları:

 

 

Dünya da 1 200 000 Ton Zencefil yetiştiren ilk sırada yer alan ülke Hindistandır. Elbette ki, zencefilin faydalarını da Hindistan bilim adamları’nın müşterek yaptıkları bilimsel çalışmalar sayesinde, en faydalı bilgileri, Hindistan Tıp doktorları ve ziraat mühendislerinden öğreneceğiz.

COVİD-19 salgını ile savaşmak için, Mübarek zencefilin içerdiği besin ve faydalı enzimleri esas alarak, zencefil’in etkisini farkedeceksiniz. Zencefil’in besin değerleri, her şeyi bilimsel olarak açıkça kanıtlıyor.

 

 

Zencefil Kökü ve Zencefil Çayın Kanıtlanmış Sağlık Faydaları (Zencefil Limon Çayı Tarifi dahil)

 

 

Zencefil kökü, güçlü tıbbi özelliklere sahip lezzetli bir bitkidir. Taze zencefil kökü, kurutulmuş zencefil ve öğütülmüş zencefil tozu, doğal tıpta, anti-enflamatuar, antimikrobiyal ve anti-spazmodik kullanımlara sahiptir. Mide bulantısını önlemek ve tedavi etmek, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştirmek ve beyin fonksiyonunuzu arttırmak için çiğ zencefil yiyebilir veya zencefil çayı içebilirsiniz.

Diyetinize taze, kıyılmış, rendelenmiş veya öğütülmüş zencefil eklerseniz zencefil kökü birçok sağlık yararından yararlanabilirsiniz. Terapötik bir zencefil çayı yapmak için taze veya öğütülmüş zencefil kullanabilirsiniz. Veya bulantıyı hafifletmek için taze zencefil üzerinde çiğneme yapabilirsiniz. Ayrıca, yemeklerinize zencefil eklemek, terapötik özelliklerinin çoğunu yok etmez.

Bu makalede, bilimin zencefilin gerçek sağlık yararları hakkında söylediklerine bakacağım. Ayrıca günün herhangi bir saatinde tadını çıkarabileceğiniz kendi zencefil çayınızı evde nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

 

 

Taze Zencefil ile Öğütülmüş Zencefil (Zencefil Toz Formu)

 

 

Zencefilin tıbbi değerinden yararlanmak için (botanik adı Zingiber officinale’dir ), kullanılacak en iyi zencefil çeşidinin hangisi olduğunu bilmek önemlidir. İyi haber, hem taze zencefil hem de öğütülmüş zencefil tozunun birçok sağlık yararına sahip olmasıdır.

Araştırmalar, taze zencefilin birçok antienflamatuar özellik ve gingerol ve shogaol adı verilen antioksidanlar içerdiğini keşfetti. Gingerol bileşikleri taze zencefilde daha yaygındır. Gingeroller, obeziteyi azaltmak, diyabet tedavisi ile bağlantılıdır ve ayrıca antikanser özelliklere de sahiptirler.

Zencefili kurutmak ve zencefil tozu yapmak zencefilin kimyasal yapısını değiştirir. Kurutulmuş zencefil, zencefil tozundaki shogaol miktarında bir artışa neden olur. Araştırmalar, shogaollerin birçok sağlık koşulunun tedavisinde ve önlenmesinde gingerollerden daha güçlü olduğunu göstermektedir.

İlginç bir şekilde, Journal of Chromatography B , öğütülmüş zencefilin antioksidan aktivitesinin taze zencefilden 5 kat fazla olduğunu bildirdi.

Çalışmalar ayrıca zencefili 2 ila 6 dakika arasında kaynatmanın veya kavurmanın aslında zencefilin antioksidan potansiyelini arttırdığını göstermiştir.

Hem taze zencefil kökü hem de zencefil tozu, antioksidan özelliklere sahip güçlü tıbbi bileşiklere sahiptir. Hindistan-Rajastha da, bazı araştırmacılar, kurutulmuş zencefil tozunun, zencefilin tıbbi faydalarını, gitmemesi avantajıyla elde etmenin daha uygun maliyetli bir yolu olabileceğini söylüyor.

Bu nedenle, sağlık yararları için taze veya öğütülmüş zencefil kullanma arasındaki farktan aşırı endişelenmemelisiniz.

 

 

Mübarek Zencefil’in Besin Bilgileri:

 

 

Zencefil kökü sizin için iyidir çünkü vitaminler, mineraller ve antioksidanlar içerir.

100 g taze, çiğ zencefil kökü besin değeri şudur:

· 80 kalori

· 17.7 g karbonhidrat

· 1.82 g protein

· 2 g lif

· 1.7 g şeker

· 16 mg kalsiyum

· 43 mg magnezyum

· 415 mg potasyum

· 13 mg çinko

· 5 mg C vitamini

 

 

Bitkisel Tıp kitabı zencefilin 115’ten fazla terapötik bileşiğe sahip olduğunu söylüyor. Zencefildeki gingeroller ve shogaoller antioksidan, antienflamatuar, bulantı ve antikanser özelliklerine sahiptir. Zencefil kökü ve öğütülmüş zencefil de kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olabilir.

 

 

Zencefil ve Zencefil Çayın Faydaları:

 

 

Zencefil çayı, taze zencefil kökü tüketen veya toz zencefil kapsülleri alarak birçok sağlık yararına daha ayrıntılı olarak bakalım.

Zencefil Enflamatuardır ve Artrit Belirtilerini Yönetmeye Yardımcı Olabilir

Enflamasyonu azaltmak, zencefil kökü almanın veya zencefil çayı içmenin önemli bir sağlık yararıdır.

Gingerol, zencefildeki ana antienflamatuar bileşenlerden biridir. Araştırmalar, gingerolün inflamasyona neden olan maddeleri ve enzimleri inhibe etmeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Zencefil özleri, osteoartritin neden olduğu enflamatuar ağrıyı azaltmak için faydalı olabilir. Bir çalışma, zencefil özü alan osteoartritli kişilerin inflamatuar ağrıda bir azalma yaşadığını buldu. Anti-enflamatuar ilaç diklofenak ile karşılaştırıldığında, bilim adamları zencefilin aynı derecede etkili olduğunu ancak mide ekşimesi gibi daha az gastrointestinal yan etkilere sahip olduğunu belirtti.

Zencefil de gingerol ve shogaol bileşiklerinin etkileri üzerine yapılan araştırmalar, zencefil tüketmenin romatoid artritte eklem iltihabını hafifletmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Hindistan da, Tıp bilim adamları, ağızdan alınan zencefilin, ağrı ve iltihabı azaltma etkisine sahip olduğunu buldular.

Artrit formlarından muzdaripseniz, zencefil kökü kapsülleri semptomlarınızı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca salatalara ekleyerek, bir tavada kullanarak veya anti-enflamatuar zencefil çayı yapmak için sıcak suya ekleyerek diyetinize rendelenmiş zencefil ekleyebilirsiniz.

 

 

Zencefil bir çok ağrıları azaltmaya yardımcı olabilir:

 

 

Zencefil çayının ağrı kesici özellikleri, özellikle egzersiz sonrası kas ağrısını, özellikle de kas ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir.

Zencefilin analjezik etkisi üzerine yapılan 7 çalışmanın sistematik bir incelemesi, direnç eğitiminden sonra ağrılı kasları hafifletmeye yardımcı olabileceğini buldu. Araştırmacılar, diyetinizi günde 2 g zencefil (1 çay kaşığı) ile takviye etmenin, en az 5 gün boyunca alındığında kas ağrısını azaltmaya yardımcı olabileceğini buldular.

Diğer çalışmalar zencefilin kardiyo egzersizinin sonucu olan iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini bulmuştur.

10 yıllık bir süre boyunca yapılan tıbbi çalışmaların gözden geçirilmesi, zencefilin bir süre boyunca kas ağrısının ilerlemesini azaltmaya yardımcı olduğu sonucuna vardı. Bazı araştırmacılar, kardiyo egzersizinden önce zencefil almanın kas ağrısını azaltabileceğini bulmuşlardır.

Zencefil tozu, ibuprofen kadar etkili olan bir anti-enflamatuar, ağrı giderici ilaç olarak da yararlıdır.

Zencefil çayının anti-spazmodik özellikleri, adet kanaması (dismenore) ile ilişkili karın ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir.

120 kadın üzerinde yapılan randomize, kontrollü bir çalışma, zencefil kökü tozunun adet ağrısını azalttığını buldu. Duruşmada kadınlar orta veya şiddetli dönem krampları geçirdi. Günde üç kez 500 mg zencefil kökü tozu almak, adet dönemlerinin ilk birkaç gününde ağrı ve karın ağrılarını azaltmaya yardımcı oldu.

Çalışmanın sistematik bir incelemesi, zencefil tozunun menstruasyonun ilk 3 veya 4 gününde adet kramplarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini de buldu. Bu çalışmalar 750 mg ila 2.000 mg zencefil tozunun alınmasının dismenoreyi hafifletmeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

 

Zencefil Sağlıklı Sindirimi Destekler ve Mide Ekşimesini Önleyebilir

 

 

Daha taze kıyılmış zencefil tüketmek veya zencefil çayı içmek sindiriminizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Hazımsızlığa genellikle mide ekşimesi (asit reflü) ve aşırı gaz eşlik eder.

Zencefilin gastrointestinal sisteminize fayda sağlama yollarından biri, yiyeceklerin sindirim sisteminden daha kolay geçmesine yardımcı olmasıdır. Bir çalışma, zencefil kapsülleri almanın, yiyeceklerin sindirim sisteminizden daha hızlı geçmesine yardımcı olabileceğini bulmuştur. Araştırmacılar “zencefil mide boşalmasını hızlandırır ve sağlıklı gönüllülerde antral kasılmaları uyarır” sonucuna vardı.

Çalışmalar, zencefil bileşiklerinin gastrik yol üzerinde faydalı bir etkiye sahip olduğunu ve spazmları azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiştir. Zencefil çiğnemek, zencefilli şeker almak, zencefil çayı tüketmek veya zencefil kökü kapsülleri almak, gastrointestinal rahatsızlığı hafifletmek için terapötik bir etkiye sahip olabileceği önerildi.

Zencefilin bulantıyı hafifletmek için birçok doğal ilaçtan biri olduğunu biliyor muydunuz?

 

 

Zencefil Bulantı ve Kusmayı Önlemeye Yardımcı Olur

 

 

Zencefil kökü veya zencefil çayı için en iyi belgelenmiş kullanımlardan biri, bulantı ve sindirim rahatsızlığını önlemektir.

Zencefil, shogaoller ve gingerollerdeki ana tıbbi bileşikler, gastrointestinal sistemi yatıştırmaya ve bulantı ve kusma semptomlarını azaltmaya yardımcı olur. Araştırmacılar zencefili antiemetik özelliklere sahip olarak tanımlıyor ve karın krampları, bulantı ve mide ekşimesi gibi mide rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı oluyor.

 

 

Zencefil kökü kapsülleri hamilelikte bulantı ve kusmayı hafifletebilir

 

 

Bir denemede, hamile kadınlar günde 1.000 mg zencefil kapsülü veya bir plasebo hapı aldı. Zencefil kökü hapları alan kadınlar bulantı ve kusma duygularında bir azalma olduğunu bildirdi. Çalışma, zencefilin hamilelik sırasında bulantı ve hastalığı hafifletmek için iyi olduğu sonucuna vardı.

 

 

Zencefil tozu kapsülleri kemoterapi tedavileri sırasında bulantıyı azaltabilir

 

 

Zencefil, kemoterapiye bağlı bulantıyı tedavi etmeye yardımcı olan antiemetik özelliklere sahiptir. Bir çalışmada 576 hasta vardı. Günde 500 mg veya 1.000 mg zencefil kapsülü alanlar, bulantı semptomlarında bir azalma bildirdiler.

Zencefilin bulantıyı hafifletmek için birçok doğal ilaçtan biri olduğunu biliyor muydunuz?(yukarı kırmızı renkle yazdığım kısımda olsa daha iyi olur gibi)

Zencefil Enfeksiyonlarla Savaşmaya Yardımcı Olan en doğal çözümdür.

Zencefil çayı ayrıca bağışıklık sisteminiz üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve enfeksiyonlarla daha iyi savaşmanıza yardımcı olabilir.

Çalışmalar, zencefil kökü ve tozundaki gingerollerin ve enzimlerin viral enfeksiyonların neden olduğu iltihabı azaltabildiğini bulmuştur. Ayrıca zencefilin antiviral özelliklere sahip olduğu bulundu.

Bir başka çalışmada, taze zencefilin solunum yolu viral enfeksiyonlarının etkisini azaltmaya yardımcı olan öğütülmüş zencefil kökünden daha üstün olduğu bulunmuştur. Bilim adamları, taze zencefilden yapılan sıcak zencefil çayının antiviral özelliklere sahip olduğunu buldular.

Bir çalışma, zencefil ekstraktlarındaki gingerollerin çeşitli bakteri suşlarına karşı antibakteriyel bir potansiyele sahip olduğunu buldu.

Bir soğuk algınlığına düştüğünüzü veya grip olduğunuzu hissettiğiniz anda, vücudunuzun savunmasını arttırmak için düzenli olarak zencefil çayı için.

Zencefil kan dolaşımını hızlandırdığı için kalbinizi sağlıklı tutmaya ve kan basıncını düşürür.

Düzenli olarak zencefil çayı içmek, içerdiği flavonoidler ve diğer antioksidanlar nedeniyle yüksek tansiyon için iyidir.

Araştırmacılar, zencefil ekstraktlarının kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini bulmuşlardır. 6-shogaol ve fenolik bileşenler gibi zencefil içindeki bileşiklerin kan basıncını düşürmeye ve kalp atışını düzenlemeye yardımcı olduğunu buldular.

 

 

Diğer çalışmalar, zencefilin birçok kardiyovasküler hastalığı önlemeye yardımcı olduğuna işaret etti. Zencefil anti-hipertansiyon etkisine sahiptir ve kalp üzerinde genel olarak faydalı bir etkisi olan iltihabı azaltır.

Hipertansiyonu tedavi etmeniz gerekiyorsa, kan basıncını düşürmek için bu tür yaşam tarzı değişikliklerini yaptığınızdan emin olun.

 

 

Zencefil, Kolesterol Seviyelerini Doğal Olarak Düşürebilir ve Bloke Arterleri Önleyebilir

 

 

Diyetinizde daha fazla zencefil çayı tüketmenin avantajlarından biri de LDL kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olabilmesidir. Zencefil kökü çiğnemek, arterlerinizde plak birikmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Beslenme Dergisi zencefil özleri tüketen LDL kolesterol düşürmek için yardımcı olabileceğini bildirdi – koroner kalp hastalığı ile ilişkili olan “kötü” kolesterol türü. Zingerone, shogaoller ve gingeroller gibi zencefildeki fenolik bileşikler LDL kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı oldu.

Hindistan da, zencefil ile ilgili bilimsel çalışmalar, zencefilin damar sağlığına fayda sağladığını, çünkü arter plakının (ateroskleroz) birikmesini önleyebileceğini buldu.

Ateroskleroz, arterlerinizin içinde plak biriktiği bir hastalıktır. Daralmış arterlere, anjina, nefes darlığı, felç ve hatta kalp krizine neden olabilir.

 

 

Zencefil Kan Şekeri Seviyelerini İyileştirebilir ve Diyabet Belirtilerini Yönetmeye Yardımcı Olabilir

 

 

Zencefil özleri veya zencefil çayı, diyabet hastasıysanız size fayda sağlayabilir, çünkü açlık kan şekerini düşürmeye yardımcı olabilirler.

Zencefilin anti-diyabetik özellikleri 2017’de yayınlanan araştırmada gösterilmiştir. Bir çift kör plasebo kontrollü klinik çalışma, zencefil takviyelerinin açlık kan şekeri seviyelerini önemli ölçüde azalttığını buldu. Diyetinizi 2.000 mg zencefil kökü tozu ile takviye etmek de HbA1C belirteçlerini azalttı – doktorlar uzun süreli kan şekeri seviyelerini bu şekilde izliyor.

Diğer çalışmalar, 2.000 mg zencefil tozu takviyesi almanın, diyabetin kronik komplikasyon riskini önleyebileceği sonucuna varmıştır.

 

 

Zencefil Sağlıklı Beyin Fonksiyonunu Destekler

 

 

Zencefil çayı, beyindeki güçlü antioksidan etkisi nedeniyle bilişsel dejeneratif hastalıklara karşı da koruma sağlayabilir.

Oksidatif stresin etkileri beyin fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Zencefil ekstraktı 6-shogaol’un etkileri üzerine yapılan araştırmalar, anti-enflamatuar potansiyelinin demans hastalarında hafıza kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini buldu.

Diğer çalışmalar zencefildeki antioksidanların insanlarda bilişsel işlevi artırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bir denemede 2 ay boyunca zencefil özü takviyeleri alan orta yaşlı kadınlar vardı. Araştırmacılar, zencefilin hafıza üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve çalışma belleğini artırdığını buldular.

Zencefilin antioksidan özellikleri, zencefil çayı tüketmenin karaciğeriniz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu anlamına gelir.

Örneğin, gingerolün toksinlerin karaciğerden çıkarılmasına ve serbest radikallerin karaciğer sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Sadece laboratuvar denemelerinde zencefilin karaciğer sağlığını geliştirmek için iyi olduğu kanıtlanmamıştır.

 

 

Zencefil Kilo Vermenize Yardımcı Olabilir

 

 

Zencefil çayı içmek kilo vermenize ve hatta obeziteyi önlemenize yardımcı olabilir.

Zencefilin kilo kaybı üzerindeki etkilerinin sistematik olarak gözden geçirilmesi ümit verici sonuçlar buldu. Araştırmalar, zencefilin bağırsak yağ emilimini önlemeye, iştahı kontrol etmeye ve sindirim sırasında yağların parçalanmasını artırmaya yardımcı olabileceğini buldu.

Randomize kontrollü çalışmaların bir başka sistematik incelemesi, diyette zencefil tüketiminin artmasının vücut ağırlığını azaltmaya, açlık kan şekeri seviyelerini iyileştirmeye ve bel-kalça oranını düşürmeye yardımcı olabileceğini buldu.

Hindistan da, mübarek zencefil ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar zencefilin daha geniş bir kilo verme programının bir parçası olarak kullanılmasının kilo vermeyi daha hızlı azaltmanıza yardımcı olabileceğini, insanların tabiatına göre sonuçlar alınmıştır.

Çirkin göbek yağından kurtulmak için, doktorunuzun görüş ve önerilerini aldıktan sonra zencefil kullanmaya başlayın.

Zencefil, hava yollarını yatıştırmaya ve bazı Astım belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur.

Zencefil kökü veya zencefil çayı kullanımlarından biri, solunum yollarındaki iltihap ve spazmları azaltmaya yardımcı olmaktır. Astım ve solunum yolu enfeksiyonlarının bronş semptomlarını iyileştirmek için taze ve kurutulmuş zencefil kullanabilirsiniz.

 

 

2015 yılında yapılan bir araştırma, zencefilin anti-spazmodik bir etkiye sahip olduğunu ve hava yolu inflamasyonunu baskılamaya yardımcı olabileceğini buldu. Araştırmacılar, zencefilin solunum yolu alerjik yanıtlarının semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürdüler.

Hindistan da, tıp, kimya ve ziraat mühendislerinin, müşterek araştırmaları, zencefil eks

traktlarının astımı olan insanlara fayda sağlayabileceğini keşfetti. Gingerol ve shogaol gibi zencefil bileşikleri solunum yollarındaki kasları gevşetmeye yardımcı olur. Bu, bazı astım semptomlarından terapötik rahatlama sağlayabilir.

Zencefil ve zencefil özleri Antikanser özelliklerine sahiptir.

 

Zencefil kökü ve zencefil çayı, güçlü antioksidan bileşikleri ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle anti kanser özelliklerine sahiptir.

Zencefil anti-kanser bileşikleri içerir.

Zencefil ekstresi 6-gingerol’ün 2018 kapsamlı bir incelemesi, antikanser özelliklerine sahip olduğunu buldu. Birçok çalışma, zencefilin tümörleri tedavi etme ve malign kanser hücrelerinin yayılmasını önleme potansiyeline sahip olduğunu gösteren deneysel ve klinik çalışmalara işaret etmektedir.

Journal of Food and Chemical Toxicology’de yayınlanan bir çalışma , zencefilin içerdiği gingerollerin, paradol ve shagaollerin kanseri önlemeye yardımcı olabilecek kanser karşıtı bileşikler olduğunu göstermektedir.

Zencefil ekstresi prostat kanserini önleyebilir veya tedavi edebilir.

 

Zencefil, prostat kanserinin terapötik yönetiminde tüm GE’nin (zencefil özü) in vitro ve in vivo antikanser aktivitesinin tanımlanmasını ve ayrıntılı değerlendirmesini tanımlayan ilk rapordur.”

(42) Diğer çalışmalar, kurutulmuş zencefilli 6-shogaolün prostat kanserini tedavi etmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Gingerol, yumurtalık kanserinin tedavisine yardımcı olabilir.

 

 

Anjiyogenez, kanserin başlangıcını tanımlayan terimdir. Kanserin yumurtalıklarda tutulmasını durdurabilirseniz, kanseri etkili bir şekilde önleyebilirsiniz.

Hindistan da tıp ve ziraat mühendisleri bilimadamları tarafından yapılan bir laboratuvar çalışmasında, bilim adamları zencefil kökü içindeki aktif bileşenlerin anti-anjiyojenik özelliklere sahip olduğunu ve kanser hücrelerinin büyümesini zencefilin içerdiği faydalı enzimler sayesinde durdurabildiğini kanıtladılar. Çalışma, “zencefil gibi diyet ajanlarının kullanımının yumurtalık kanserinin tedavisinde ve önlenmesinde potansiyeli olabileceği” sonucuna varmıştır.

 

 

Karaciğer ve kolon kanseri için zencefil:

 

Rajasthan tarım üniversitesi bilim adamları, zencefilin kolon ve karaciğer kanserini önleyebileceğine dair kanıtlar sundu.

Bilim adamları, “önemli sayıda in vitro , in vivo ve epidemiyolojik çalışmaların ayrıca zencefil ve aktif bileşiklerinin GI kanseri de dahil olmak üzere çok çeşitli insan hastalıklarına karşı etkili olduğuna dair önemli kanıtlar sağladıkları ” sonucuna vardı . Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu da eklediler.

 

 

Meme kanseri için zencefil kombucha çayı:

 

Zencefil bazlı kombucha çayı, bazı meme kanseri formlarının tedavisinde kullanılabilir.

Zencefilin terapötik kanser tedavisi olarak kullanılmasında umut verici birçok sonuç olmasına rağmen, zencefilin insanlarda kanseri tedavi etmek için nasıl kullanılabileceğini söylemek için henüz çok erkendir.

 

Zencefil Çayı Tarifi:

 

Sağlığınızı arttırmaya, bulantıyı hafifletmeye ve koroner kalp hastalığını önlemeye yardımcı olmak için zencefil çayının faydalarından yararlanmak son derece kolaydır. Taze zencefil veya zencefil tozu kullanarak zencefil çayı yapabilirsiniz.

 

 

Taze zencefil kökü zencefil çayı nasıl yapılır

 

1. 1 inçlik (2,5 cm) bir zencefil kökü parçasını doğrayın veya kıyın (cildi açık bırakırsanız, zencefil kökü iyice yıkayın).

2. Bir fincana koyun ve kaynar suya dökün.

3. Bardağı, aynı bardak gibi bir bardağı ters çevirerek, faydalı enzimlerin kaybolmaması için, hava almasını önleyerek örtün.

4. Zencefili sağlıklı bileşiği çıkarmak için 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

5. Başka bir kaba süzün.

6. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı çiğ bal ekleyebilirsiniz .

7. En iyi sonuç için günde 2 veya 3 kez bir su bardağı zencefil çayı için.

 

 

Unutma, zencefil dilimlerini atmayın. Sindirim sağlığınızı iyileştirmek ve zencefil faydalarından daha da fazlasını elde etmek için zencefil dilimleri çiğneyebilirsiniz.

 

 

Zencefil tozundan zencefil çayı nasıl yapılır

 

 

1. Bir su bardağına 1/2 ila 1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil koyun.

2. Kaynar suya dökün ve iyice karıştırın.

3. Tatmak için bir çay kaşığı çiğ bal ekleyin.

4. Öğütülmüş zencefil tozunun faydalarını elde etmek için günde 2-3 kez içilir.

Zencefili diyetinize dahil edin.

 

Zencefil çayı yapmak istemiyorsanız çiğ zencefil yemenin faydalarından yararlanmanın birçok yolu vardır. Diyetinizde daha fazla zencefil kullanmak için bazı yararlı ipuçları:

 

 

· Karıştırmadan önce smoothie’nize bir parça rendelenmiş zencefil veya zencefil dilimi koyun.

· Bir tavada doğranmış zencefil kökü ekleyin.

· Zencefili kıyın ve salatalarınızı renklendirmek için sağlıklı bir salata sosuna ekleyin.

· Pişirirken soslara bir çay kaşığı kuru zencefil ekleyin.

 

 

Ne Kadar Zencefil Tüketmelisiniz?

 

 

Zencefil, aktif bileşenlerle o kadar yoğunlaşır ve sağlık yararlarından yararlanmak için çoğunu kullanmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

Mide bulantısına gelince, sıcak suda 1-2 inç taze zencefil içeren zencefil çayı mideyi sakinleştirmek için ihtiyacınız olan tek şey olabilir.

Romatizmal artrit ağrısı için her gün daha fazla miktarda zencefil tüketen insanlar hızlı ve daha iyi rahatlama olduğunu belirttiler.

 

 

Zencefil Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

 

 

Zencefil satın aldığınızda, dokunmaya karşı sert olduğundan ve pürüzsüz bir cilde sahip olduğundan emin olun. Genç taze (ve organik) zencefil, cildin soyulmasını gerektirmez ve olduğu gibi rendelenebilir. Rendelemeden önce mikropları öldürmek için, zencefil köklerini kaynar suyun içine atıp bir dakika bekledikten sonra hemen süzüp rendeleyin.

Bununla birlikte, uzun süre rafta kalan zencefilin soyulması gereken sert bir cildi olacak ve daha lifli olacaktır.

Taze zencefil soyulmadığı zaman üç haftaya kadar serin ve kuru bir yerde veya altı aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kurutulmuş zencefil tozu, serin, karanlık ve kuru bir yerde kapalı cam kavanozda saklanmalıdır. Buzdolabında tutarsanız, raf ömrünü bir yıla kadar uzatacaktır.

Hem zencefil hem de limonun faydalarını birleştirmek sadece lezzetli değil, aynı zamanda mükemmel sağlık için kazanan bir kombinasyondur.

Bu tarif, size detoks kavramı ve vücudunuzu temizlemek ve enerji vermek için detoksun nasıl kullanılacağını öğreten temel bilgilerdir.

 

3-5 ceviz büyüklüğünde taze zencefil kökü

 

Bir litre filtrelenmiş su

3 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu

1 yemek kaşığı bal veya varsa 10 adet stevia yaprakları.

Zencefil kökünü ince rendeleyin ve 5 dakika boyunca taze kaynamış suda demleyin. Limon suyu, Stevia veya bal ekleyin ve karıştırın. Canlandırıcı ve canlandırıcı bir bakım için sıcak veya soğuk olarak için.

 

 

Zencefil – Önlemler:

 

Birçok insan, öğütülmüş zencefili gıdalarda veya diyet takviyesi olarak kullanarak sağlıkta iyileşme yaşayabilir, ancak herkes için doğru seçim değildir.

Kimyasal ilaçlarla etkileşime girebileceği ve belirli sağlık koşullarını kötüleştirebileceği için zencefil tüketiminden kaçınması gereken ve insanların tabiatına göre değişen bazı insan grupları vardır. Safra kesesi sorunu olanlar, kesinlikle zencefil kullanmamalıdırlar.

Bu bilgiler, destek amaçlı bilimsel bir çalışmadır. Zencefil her insana faydalı olacak bir kanıt yok. İnsanların tabiatına göre değişebilir. Tabiatı toprak olan ile, su olan aynı hastaya faydalı olmaz. Tedavide tabiat teşhisi çok önemlidir.

 

 

UYARI: Zencefil kullanmadan önce mutlaka doktorunuzun öneri ve görüşlerini alın.

NOT: Zencefil’in faydaları, bundan sonraki makalemizde devam edeceğiz. Takip ediniz.

 

 

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

Kaynakça:

Numan Aladağ’ın, Rajasthan tarım üniversitesi eğitim ve bilimsel çalışma notları.

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun