Saçma tiyatro gösterisi mi? Kumpas mı?  Deniz Çakır olayının ardından bir kısa yorum…

Saçma tiyatro gösterisi mi? Kumpas mı? Deniz Çakır olayının ardından bir kısa yorum…
11 Ocak 2019 14:08

Deniz Çakır’la ilgili ortaya çıkan sansasyonel bir olay ayrıntılı incelediğinde; gece 24.00’dan sonra alkollü bir mekanda, alkol içilmesinden rahatsız olan türbanlı kadınların tuhaf itirazıyla ortaya çıkan ve son derece manasız bir olay olduğu anlaşılmaktadır.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM
Olayda Deniz Çakır bu kadınlara herhangi bir hakarette bulunmamış, sadece olayın saçma yanına vurgu yapan söylemlerde bulunmuştur ki, bunu direkt o kadınlara yönelik olarak yapmadığı da anlaşılmaktadır. Şurası kesindir ki; alkollü bir mekânda alkollü içki içilmesinden rahatsız olan birinin ya akıl sağlığıyla ilgili sorunları vardır, ya aşırı alkol almıştır ya da olayı provoke etmek için oradadır. Burada kadınların türbanlı olmasının zerre önemi yoktur. Kimse onlara bu saatte o mekânda ne işleri varmış diye soramayacağı gibi, Deniz Çakır’ın tepkisi de türbanlı olmalarından bağımsızdır.

 
Alkollü bir mekânda alkol içilmesinden rahatsız olan insanların varlığı zaten başlı başına bir saçmalık abidesidir. İster türbanlı, ister rahibe kıyafetli, ister asker üniformalı, ister Atatürk rozetli olsun konu taşıdıkları simgeler değil bu saçmalıktır. Bu saçma rahatsızlık kimden gelirse gelsin, olayın tuhaflığına her türlü vurgu yapılması doğaldır. Bence o kadınlar türbanlı olmasaydı, olayın daha da büyüme ihtimali olabilirdi. Bu saçma itiraz karşısında bence türbanları onları korumuş ve itikatlarına saygı gereği sorun büyütülmemiştir.

 
Bu saçma itirazı hele bir erkek yapmış olsaydı kesin o mekândan yaka paça atılırdı.

 
Hal böyleyken; gece 24.00’dan sonra alkollü bir mekâna giderek sorun çıkaranların, bu sorunu basın yoluyla yaygınlaştıranların ve buradan Deniz Çakır ile ilgili dava devrişmeye çalışanların bir ortak amaca hizmet ettiğini ve bunun iktidardan bağımsız geliştiğini, Cumhurbaşkanının da yanıltıldığını düşünüyorum. Nasıl kumpas davalarda benzer şeyler yaşandıysa bu olay da bir kumpas gibi durmaktadır.

 
Bir süredir, belli odaklar toplumun çeşitli kesimlerinin duyarlılıkları (özellikle Türban ve Atatürk) üzerinden toplumda yeni bir ayrışmayı ve belki de buradan bir sokak hareketi devşirmeyi deniyorlar bence…

 

 
Yoksa türbanlı kadınların alkollü bir mekânda alkol içilmesine itirazı nasıl saçmaysa, bu saçmalıktan yola çıkarak Deniz Çakır’ı eleştirmek ve hatta onu adliyeye çağırmak başka türlü bir saçmalıktır. Bir de buradan Metin Akpınar’da olduğu gibi silahlı bir terör örgütü çıkarılırsa saçma tiyatronun kurucuları mezarlarında ters dönüverir. (Şimdiye kadar dönmedilerse eğer…)

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…