Saç Ekimi Merkezi

Saç Ekimi Merkezi
14 Mayıs 2019 16:30

Saç ekimi merkezi, saç ekimi yaptırmak isteyen hastaların saç ekimi yaptırabilecekleri en hijyenik alanlardır. Son zamanlarda çeşitli sebeplerle hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesi oranı artmaktadır. Saç ekimi merkezi uzmanları tarafından yapılan saç ekimi işlemlerinde kişilerde meydana gelmiş olan saç dökülmesi problemleri ortadan kalkar.

 

 

Her ne kadar basit bir konu gibi gözükse de saç dökülmesi ciddi sorunlara yol açabilen estetik bir problemdir. Kadın ve erkekler için olmazsa olmaz bir konu olan saç bakımı ve dökülmeye başlayan saç problemleri kişilerde özgüven eksikliği yaratan çok önemli bir sorundur. Bu sorun zaman içinde aşılamazsa kökten çözüm olarak adlandırılan saç ekimi aşamasına ulaşmaktadır. Bu aşamadan itibaren saç ekim merkezi uzmanları ile görüşülerek bu sorun çözülebilir.

Uzmanlardan oluşan ekipler eşliğinde yapılan saç ekimi,  saç ekimi merkezi gibi steril bir ortamda yapılmalıdır. Saç ekimi; ameliyat şartlarını steril bir şekilde sağlayan özel hastaneler, saç ekimi merkezi ya da kliniklerde yapılan bir işlemdir.

 

Saç Ekimi İşlemi Neden Saç Ekimi Merkezi Uzmanları Tarafından Yapılmalı?

Saç ekimi yöntemleri, saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin yaptırdığı estetik bir operasyondur. Gelişen teknoloji ile beraber saç ekimi operasyonları da hızla ilerledi ve gelişti. Gelişen saç ekimi teknikleri sayesinde saç ekimi işlemleri iz kalmadan yapılabilmektedir. Saç ekimi işleminden istenilen sonucu alabilmek adına mutlaka saç ekimi merkezi tarafından yaptırılmalıdır. Aksi halde saç oluşumu sağlanamayabilir ya da ciltte bazı rahatsızlıklar meydana gelebilir. Özellikle steril ortamda yapılmayan işlemlerde hastalar ciddi sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına mutlaka saç ekimi merkezi uzmanları tarafından yapılacak işlemler tercih edilmelidir.

Saç Ekimi Merkezi Uzmanlarının Uyguladığı Saç Ekimi Yöntemleri

Saç ekimi merkezi tarafından uygulanan saç ekimi yöntemleri kendi içerisinde birçok farklı değişkene sahip olan yöntemlerdir. Her hastaya yanı saç ekimi yöntemi uygulanmadığı gibi her her tedavi de herkese uygun olmaz. Bu nedenle saç ekimi yöntemi belirlenirken alanında mulaka saç ekimi merkezi bünyesinde bulunan uzman doktorlar tarafından birçok farklı değişken dikkate alınarak yapılmalıdır. Doğru tedavi için hangi saç ekimi yönteminin belirleneceği seçilirken kişinin yaşı, saçsız alanın genişliği, bölgesi, donör bölgedeki kıl kökü yoğunluğu gibi etkenler dikkate alınmalıdır. Saç ekimi merkezi uzmanları tarafından uygulanan saç ekimi yöntemleri, DHI saç ekimi, FUE, FUT, Fiber FUE gibi saç ekimi yöntemleridir.

 

Kaynak: İsmail Zengin / Eurozen Saç Ekim Merkezi