Sabah gazetesi Aykut Erdoğdu’nun Whatsapp yazışmalarını yayınladı

Sabah gazetesi Aykut Erdoğdu’nun Whatsapp yazışmalarını yayınladı
6 Mayıs 2021 15:07

Sabah-ATV tarafından tehdit edildiğini açıklayan CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun açıklamasından iki gün sonra Sabah gazetesi Whatsapp yazışmalarını yayınladı. Erdoğdu açıklama yaptı.

 

 

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun CHP’li belediye başkanları ile Whatsapp’ta yaptığı yazışmalar Sabah gazetesinde yayınlandı. Erdoğdu iki gün önce Sabah-ATV grubu tarafından tehdit edildiğini açıklamış, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı da bu konuda sorumlu olarak gördüğünü söylemişti.

Erdoğan’ın avukatları tarafından yapılan suç duyurusu üzerine hakkında soruşturma başlatılan Erdoğdu’nun WhatsApp mesajları bugün Sabah gazetesinde yayınlandı. Erhan Öztürk imzasıyla, “CHP’li Aykut Erdoğdu CHP’li belediyeleri haraca bağlamış! Yazışmaları ortaya çıktı” başlığıyla verilen yazışmalarda, kendisine şantaj yapıldığını ve tehdit edildiğini açıklayan CHP’li Erdoğdu’nun, eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye yazdığı WhatsApp mesajlarını yer aldı. Ancak sadece Aykut Erdoğdu’nun yazdıkları servis edildi.

 

Sabah gazetesi, “Erdoğdu’nun yanıtlaması beklenen 5 soru” diyerek sorular da yöneltti.

 

Ayrıca halen ABD’de yaşayan CHP’li eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, “Beni artık bu tartışmaların dışında tutun. Politik tartışmalara katılmak istemiyorum. Geçmiş işler. Hakikaten bir yorum yapmak istemiyorum. Siyaset zor iş” sözleri de aktarıldı.

 

ERDOĞDU’DAN AÇIKLAMA

 
Twitter’dan konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Erdoğdu, “Bankalar tarafından takibe düşmem aileme karşı beni çok zor durumda bırakabilirdi… Sabah’ın haber yaptığı Whatsapp mesajları söz verip sözünü tutmayan veya tutamayan Belediye Başkanı ile olan yazışmalarımdır…” açıklamasını yaptı.

Telefon kayıtlarının izlendiği ve dinlendiği için dava açacağını ifade eden Aykut Erdoğdu, “Bu suç örgütü yaptıklarının yanına kâr kalacağını düşünmesin… Suç örgütüne yol açılmasın…” ifadelerini kullandı.