Rusya’dan ABD’ye Suriye’ye harekattan kaçının çağrısı

Rusya’dan ABD’ye Suriye’ye harekattan kaçının çağrısı
26 Ağustos 2013 11:22

Lavrov, Kerry’i aradı; ABD’den Şam’a olası bir askeri harekattan kaçınması çağrısında bulundu.

 

Son günlerde ABD’nin Suriye’ye askeri müdahale yapacağı söylemleri üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i telefonla arayarak Rusya’nın endişelerini belirtti.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’ye Şam’a olası bir askeri harekâttan kaçınması çağrısında bulunarak provokasyonlara yenilmemesini ve BM temsilcilerinin kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını soruşturması için yardımcı olmasını istedi.

 

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un inisiyatifi ile gerçekleşen telefon görüşmesinde Lavrov, son günlerde ABD tarafından yapılan Suriye’ye askeri müdahale ile ilgili hazırlık açıklamalarından Moskova’nın derin kaygı duyduğunun altını çizdiği belirtildi.

 

John Kerry’nin Rus tarafının argümanlarını dikkatle inceleyeceği sözünü verdiğinin de belirtildiği açıklamada Sergey Lavrov’un ABD’li meslektaşına olası bir askeri müdahalenin tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika için tehlikeli sonuçlar doğuracağını vurguladığı belirtildi.