Rus elçisi vuruldu halep gösterileri bitti

Rus elçisi vuruldu halep gösterileri bitti
26 Aralık 2016 09:50

15 Mart 2011’de Suriye’de başlayan protestolar,Temmuz 2012’de çatışmalar ciddi şekilde Halep’te yaygınlaştı.O zamandan beri sivil savaş alanı olarak Halep,en yıkıcı bombalama ve ateşli mücadelelerde yerini aldı. 2012 Yılı yaz aylarından itibaren de Halep,İslamcı teröristlerin denetimine girdi.2016 yılının son aylarında Suriye devlet güçlerinin Halep’i yeniden kendi yönetimi altına almak için harekete geçmesi İslamcı teröristlere destek veren tüm çevreleri tetikledi.

 

 

 

Yunus BÜLBÜL H&H YORUM
Bu çevre içinde elbette ki İslamcı teröristleri destekleyen Türkiye’deki İslamcı Akp hükümeti,tarikatlar,cemaatler ile kimi yardım dernekleri,onların görsel ve yazılı medyasıydı. Bu kesimler, İslamcı teröristlerin dört boyunca Halep’te hakimiyet kurmak için kamu binaları başta olmak üzere Halep’in yıkılıp yakılmasına,kentin enerji ve alt yapısının tahribine ses çıkarmadılar. Hükümet askerlerinin ve hükümete destek verenlerin en gaddar şekilde katledilip teşhir edilmelerine ses çıkarmadılar. Suriye Dışişleri Bakanlığı’na göre, Halep’te bine yakın fabrika talan edilmiş ve buradaki çalıntı mallar, Türkiye hükümetinin bilgi ve kolaylaştırması ile Türkiye’ye transfer edilmesine ses çıkarmadılar. Halep Ulu Camii’nin parçaları ve antik kentteki diğer ortaçağ binaları dahil olmak üzere El-Medine Çarşısı’na ait birçok bölümler,Dünya mirası kent tahrip edilirken ses çıkarmadılar. Suriye’nin mevcut yasal hükümetin kendi hakimiyetini Halep’te yeniden kurmak için harekete geçmesini sanki bir işgal hareketiymiş gibi göstererek harekete geçen Türkiye’deki İslamcı yapılar, Halep’te Esad’ın teröristlere karşı yaptığı operasyona karşı tavır aldı. Tavır alınan sadece Esad’mıydı. Tabii ki hayır. Esad’ın İslamcı teröristlere karşı Halep’te yürüttüğü mücadeleye her türlü desteği veren Rusya,İran,Lübnan Hizbullah’ı ve Esad’a sessiz kalan ABD’ye karşı ayağa kalktı Türkiye’deki İslamcı yapılar. Hükümet güdümündeki yandaş Televizyonlar,gazeteler 7/24 yayım yaparak halkı gaza getiriyordu halkı. Gaza gelen halk cemaatlerin teşviki ile elçiliklerin konsoloslukların önünde “Ordu Halep’e” sloganları eşliğinde her tür taşkınlığı yapıyordu. Rus,ABD ve İran temsilcilikleri Halep’te sıkışan İslamcı teröristlere destek vermek isteyen Türkiye’deki İslamcıların eylem alanı olmuştu. Bu tür propagandaların etkisinde kalan İslamcı bir çevik kuvvet polisi “yasal mermisi” ile hedef alınan ülkelerden,Rusya’nın büyük elçisini Andrey Karlov’u Ankara’nın göbeğinde dokuz kurşunla vurarak öldürdü. Karlov’u vuran polisin El-Nusracı,Fethullahçı yada başka bir dinci örgütlemeye bağlı olması sonucu değiştirmez. Nihayetinde,Rusya’nın Türkiye büyük elçisi Andrey Karlov İslamcı Akp’nin 14 yıllık iktidarında yetiştirilmiş dindar neslin bir ürünü,siyasal İslam’ın yetiştirdiği bir İslamcı teröristtir. Yasal mermili İslamcı polisi eyleme iten iktidar güdümlü Halep söylemleridir.Bu söylemlerin yönlendiricisi ve sorumlusu Akp iktidarından başkası değildir. Rus elçinin öldürülmesinden sonra tek merkezden yönlendirildiği anlaşılan Halep konulu televizyon tartışmaları,yandaş basın manşetleri,cami önü gösterileri,Rus,İran,ABD temsilcilikleri önlerine yürümeler kesildi. Elçinin öldürülmesi ile zora giren iktidar daha da zora girmemek için Halep tartışmalarını muhtemelen tek talimatla bitirdi. Rus elçi Andrey Karlov’un öldürülmesinden sonra Halep’te Esad’ın yürüttüğü operasyona karşı tepkiler şıp diye kesildi.Yorgan gitmiş kavga bitmişti. Olan Karlov’a oldu.

 

 

 
Halep elbette bizim için değerlidir.Halep’in tarihimizde kültürümüzde yeri çok farklıdır. Halep’le ilgili bir çok deyimi hikayeyi konuşuruz.”Halep oradaysa arşın burada” deriz. Asık Ömer’in “İşte geldim gidiyorum şen olasın Halep şehri”mısraları aklımızdadır. Aşık Emrah’ın sevdiğini Halep’te araması,Kerem ile Aslı’nın ateşine Halep’te yanıp/yanıp kül olması gibi nice masalımız vardır Halep’te birçok etnik kökenden insan yaşar.Ama esas itibari ile nüfus Arap ve Türkmen’lerden oluşur. 2011 tahminine göre 1.7 milyon, çevresi ile birlikte 4 milyondan fazla olduğu sanılan Halep’in tahmini nüfus oranı 50% Arap, 40% Türkmen, 10%’unu da Ermeni, Asuri, Yahudi, Kürt ve Çerkeşler oluşuyordu. Esad’ın kendi kentinde hakimiyet kurmasına köpüren Türkiye’deki İslamcılar tamamen bir Türkmen kenti olan Kerkük’ün Barzan aşireti tarafından Kürtleştirilmesine neden sessiz kaldılar.Çünkü Kerkük’teki Türkmenlerin İslamcı teröristler gibi devletleşme savaşı yoktu.

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu
CHP’li belediyeler soluk alınan hava kabarcıklarıdır