RTÜK Üyesi Taşcı, RTÜK toplantısından çıkarılmasına karşı dava açtı!

RTÜK Üyesi Taşcı, RTÜK toplantısından çıkarılmasına karşı dava açtı!
16 Ağustos 2021 10:23

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı; orman yangınlarına ilişkin televizyon yayınların cezalandırılmasından önce üst kurul toplantısından çıkarılmasına ilişkin kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

 

 

 

Kararın, “konu, şekil, yetki ve amaç yönünden hukuka aykırı ve sakat” olduğunu belirten Taşcı, dilekçesinde; “Hukuka aykırılığa bir kere geçit verildiğinde; RTÜK’te çoğunluk tahakkümü kurulabilecek ve anayasal bir kurum olan RTÜK, ifade ve basın özgürlüğü alanındaki hukuksuzlukların merkezi haline dönebilecektir” değerlendirmesini yaptı.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı; üst kurulun, orman yangınlarına ilişkin yayınlar nedeniyle televizyon kanallarına cezaların kesildiği toplantısına katılmasının engellendiği kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için, bu sabah Ankara 3. İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

 

 

“SANSÜR” KURUMU DEVREYE SOKULMAKTADIR”

 

 

RTÜK üyesi Taşcı’nın dava dilekçesinde; orman yangınlarına ilişkin yayınlarla ilgili RTÜK Başkanlığı imzasıyla, televizyon kanallarının üst düzey yöneticilerine, 3 Ağustos 2021 tarihinde gönderilen yazıyı anımsattı.