Rota Planlama Yazılımı

Rota Planlama Yazılımı
7 Mart 2023 09:36

Rota planlama yazılımı, işletmelerin çok duraklı teslimat rotalarını karmaşık algoritmalar kullanarak mümkün olan en verimli şekilde planlamasına ve programlamasına yardımcı olur. Bazıları buna yönlendirme ve zamanlama yazılımı veya rota optimizasyon yazılımı da demektedir.

 

Gerekli tüm değişkenler ve olası yer değiştirme sayısı göz önüne alındığında, yazılım destekli rota planlarının manuel olarak planlanan rotalardan çok daha doğru olması şaşırtıcı değildir.

 

Rota Planlama Yazılımının Faydaları Nelerdir?

Oyunun kurallarını değiştiren stratejik değişiklikleri destekleyebilirsiniz: Gelişmiş rota planlama yazılımı, teslimat ağınızdaki varsayımsal değişiklikleri tek bir değişiklik yapmadan önce analiz etmenizi sağlayan iş modelleme işlevine sahiptir. Yazılım size, örneğin önemli bir yeni müşteri ekleme veya bir dağıtım merkezinin yerini değiştirme veya daha küçük teslimat kamyonlarına geçme gibi konularda kesin maliyet ve hizmet sonuçlarını verir.

 

Sürekli iyileştirme için geri bildirim döngüsü oluşturabilirsiniz: Birçok filo operatörü rota planları oluşturur, ancak sürücülerin gerçekten planları takip edip etmediğini asla sistematik olarak kontrol etmez. Rota optimizasyon yazılımı, planlanan ve gerçek rotaları gerçek zamanlı olarak karşılaştırmanıza ve ardından gerektiği gibi ayarlamalar yapmanıza olanak tanır.

 

Evrak işlerini azaltabilir veya kaldırabilirsiniz: Elektronik teslimat kanıtı yazılımının en büyük faydalarından biri, kayıp veya hasarlı kağıt sevk irsaliyelerinin, zaman alan manuel veri giriş adımlarının ve veri işlemedeki uzun gecikmelerin geçmişte kalmasıdır. Giderek daha fazla talep gören temassız teslimat da sunabilirsiniz. Ayrıca site hizmetini, müşteri memnuniyet düzeylerini ve gerçek zamanlı görünürlüğü iyileştirirsiniz.