Robot Süpürgede Tercihiniz Ne Olmalı?

Robot Süpürgede Tercihiniz Ne Olmalı?
21 Aralık 2022 13:39

Başta kadınlar olmak üzere ev veya ofis temizliğini üstlenen herkesin en çok istediği teknolojik ekipman hiç şüphesiz ki robot süpürge olmuş durumda. Teknolojinin bu önemli parçasına gösterilen rağbet bu alanın her geçen gün daha da gelişmesine vesile olmaktadır. Teknoloji firmaları en iyi robot süpürge imalatı için adeta yarış halindeler. Bu durum piyasada onlarca marka yüzlerce model oluşmasına sebep olmaktadır. Bu durum rekabeti ve kaliteyi beraberinde getirmiş olsa da temizlik robot tercihi de içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Bu sebeple yeni alıcılara piyasadaki ürünler ve özellikleri hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.

 

Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Onlarca marka yüzlerce model ve çok daha fazla özellikten hangisini tercih etmek gerekir, hangisi gereksiz, hangisi kullanışlı karar vermek tam bir işkence haline geliyor. Bu sebeple de robot süpürge alırken nelere dikkat edilmesi gerekir tek tek anlatacağız.

 

İlk olarak belirtmek gerekir ki herkes için en iyi robot süpürge farklıdır. Çünkü robot süpürgeden beklenilen fayda, temizlenmek istenilen alanın büyüklüğü zeminin cinsi gibi pek çok farklı ihtiyaca göre tercih edilen süpürge değişebilmektedir. Bu yüzden robot süpürge almadan önce ihtiyacın belirlenmesi oldukça önemlidir.

 

Kullanılacak Alan

Kimi süpürgeler yalnızca sert zeminlerde çalışıp halı gibi yumuşak zeminlerde çalışamıyor. Alırken bu durum muhakkak sorulmalı

 

Emiş Gücü

Her süpürgede olduğu en önemli özellik emiş gücüdür. Emiş gücü düşük bir cihaz alınırsa beklenilen temizlik sağlanamayabilir.

 

Şarj Özellikleri

Tek şarj ile kaç metrekare alan temizliği yapıldığı oldukça önemlidir. Zira temizlik tamamlanmadan sürekli şarj etmek gerekebilir. Ayrıca ne kadar sürede şarj olduğu da önemlidir. Şarj bitmesi halinde otomatik olarak kendini şarj etmesi de tercih edilen özelliklerdendir. Son dönemde temizlik esnasında uzaktan şarj olabilen modeller de tercih edilmektedir.

 

Haritalama ve Boşluk Görme

 

Cihazın rahatça dolaşabilmesi için haritalama özelliği oldukça önemli. Ayrıca merdiven veya boşluk bulunan alanlarda bu alanları fark eden sensörünün bulunması da temizliğin sağlıklı bir biçimde tamamlanmasını sağlayacaktır.

 

En önemli özellikleri bu şekilde sıraladıktan sonra robot süpürge tavsiyee eden kullanıcıların yorumlarına da dikkat etmek gerekir. Zira en önemli done kullananların memnuniyeti veya şikâyeti olacaktır.

 

Kullanıcı tercihlerine göre en çok tavsiye edilen robot süpürgelerden birkaçını hangi robot süpürgeyi almalıyım diye kara kara düşünenler için anlatalım.

 

Roborock S5 Max

Kullanıcıların en çok tavsiye ettiği ürünlerin başında Roborock S5 Max gelmektedir. 180 dakika boyunca hem süpürme hem silme özelliğine sahip bu cihaz aynı zamanda otomatik şarj özelliğine de sahip. Ayrıca haritalama özelliği ve 200 metrekareye kadar tek şarj ile temizleme yeteneği de bulunuyor. Roborock S5 Max fiyatı ortalama olarak 10 bin TL civarındadır.

 

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro+

Xiaomi güvencesi tercih edilirliğini arttırmaktadır. Özellikleri açısından oldukça kapsamlı ve donanımlıdır. 300 pa emiş gücüne sahip bu cihaz 80 desibele kadar ses çıkarabilmektedir. Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro fiyatı 7500 TL civarındadır.

 

Roborock S7

Roborock markasının en çok tercih edilen cihazlarından biridir. S5 max ‘tan daha üst model olmsına karşın piyasa tutunurluluğunda S5 max cihazına ulaşamamıştır.