Rize’nin Yaylalarında Oksijen Dolu Bir Tatil

Rize’nin Yaylalarında Oksijen Dolu Bir Tatil
4 Ekim 2021 17:43

Çay yetiştiriciliğinin başkenti rize, Karadeniz yaylalarını görmek isteyenlerin favori rotalarından biri. Şehrin çok Türkiye’nin akciğerleri olan çok sayıdaki yaylası her sene doğayla buluşmak isteyen on binlere huzur veriyor. Rize’nin en ünlü yaylası olan Ayder Yaylası, muhteşem doğasının yanı sıra termal suları da olan bir cennet. Yaylada hem oksijenin hem de termal suların verdiği şifayla kendinizi şımartabilir ve civardaki göle yürüyerek ya da at üstünde gidebilirsiniz. Eğer bal ve arıcılığa merakınız varsa Anzer yaylası iyi seçeneklerden… Sağlığa faydaları sebebiyle dünyaca ün yapan Anzer balının çıktığı topraklar sizin de huzur ve sağlık dolu bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Bir diğer doğa harikası olan Yukarı Kavron Yaylası ise günübirlik geziler, doğa yürüyüşleri ve trekking için ideal bir rota… Bu yaylalardaki tesisleri incelemek ve Rize otel fiyatlarını karşılaştırmak için neredekal.com’un arama fonksiyonundan yararlanabilirsiniz. 

 

Rize Bungalov Oteller

 

Rize yaylaları, hem coğrafi şartlardan hem de doğaya duyulan saygının bir ürünü olarak ahşaptan yapılmış birbirinden güzel Rize otelleri ile dolu. Bu otellerden bazıları bungalov evlerden oluşturulmuş tesisler. Tercihinizi bu çeşit bir konaklamadan yana kullanarak otantik bir Karadeniz deneyimi yaşayabilirsiniz. Bungalovun çevresinde doğa yürüyüşleri yapıp fotoğraf çekebilir, geceleri ise cam gibi berrak gökyüzünde bütün ihtişamıyla sizi bekleyen Samanyolu’nu izleyebilirsiniz. Bütün bunları yaparken, çayınızı geldiği topraklarda içmenin keyfini yaşayabilir ve doğanın sükuneti içinde sevdiklerinizle kaliteli zaman geçirmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz. 

 

Rize’nin Lezzetleri

 

Rize’ye gitmişken denemeniz gereken en özel lezzetlerden biri de mıhlamadır. Mıhlama ve kuymak adıyla da bilinen bu yemeklerin hepsi tereyağı ve mısır unu içinde eritilen peynirden yapılıyor. Uzun geziniz için size enerji verecek bu muhteşem kahvaltılığa elbette bardak bardak Rize çayı eşlik ediyor. Gün içinde mutlaka tatmanız gereken bir başka lezzet ise Derepazarı Pidesi. Bu pidenin hazırlanmasında mutlaka doğal ürünler ve kaynak suyu kullanılıyor ve ince hamurdan yapılıyor. Sadece altı değişik içle ve özel bir peynirle yapılan pide Rize’nin en güzel lezzetlerinden. Tatlı molası vermek isteyenler ise laz böreği ve Hamsiköy sütlacını deneyebilir.