Reza’nın tutuklanmasının varacağı nokta uluslararası ceza mahkemesidir

Reza’nın tutuklanmasının varacağı nokta uluslararası ceza mahkemesidir
24 Mart 2016 12:42

Acem zergerdesi Reza Zarrab’ın, ABD’li savcı Bharara tarafından tutuklanmasının esas gayesi İran’a yapılan ekonomik ambargo döneminde ABD’ye verilen mali zararlarla ilgili değil esasında.

 

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Bunlar Zarrab’ın tutuklanması için giydirilmiş kamuflaj elbiseleridir.

 

Öncelikle şunu kaydedelim ki, Zarrab tutuklanmadan bir süre önce savcı Bharara bizzat ABD Başkanı Barack Obama tarafından görevlendirilmiş ve bir toplantı yapmıştır.

 

Ve bundan sonra düğmeye basılmıştır.

 

Nedenine gelince?

 

ABD’nin bizzat kendi kurduğu Ortadoğu’daki dinsel terör odakları Batı dünyası ve kendileri için çok büyük tehlike olduğunun ayırdına varmışlardır.

 

Sadece bu değil, aynı zamanda bu dinsel terör odaklarını, İslam dünyasının halifesi olma yolunda kurnazca kullanan, onlara her türlü silah, cephane, sağlık, mesken ve lojistik destekte bulunan, hatta kendini bu teröristlerin İslam orduları başkomutanı sanan Türkiye’deki kişi veya kişilere ulaşmaktır.

 

Bu nedenle savcı Bharara, Zarrab’ı sorgularken ve deliller araştırırken ticari bağlantıları dinci terör odakları ile ilişkilendirerek çalışmasını yapacaktır ki, zaten ellerinde yıllardan beri biriken yığınla belge ve bilgi bulunmaktadır.

 

Türkiye’nin gemileri olan bazı şahıslar tarafından IŞİD’ten petrol satın aldıklarını belgelerle çok iyi bilmektedir ABD.

 

Reza Zarrab kullanılarak aklanan kara para ile IŞİD ve El-Nusra gibi dinci terör odaklarının silah ve her türlü lojistik destekle takviye edildiği ve bu şekilde nihai amacın Şeriat’a dayalı bir İslam devleti kurmak olduğu ABD tarafından artık çok iyi bilinmektedir.

 

IŞİD saflarında savaşmaya giden militanların çok rahatça geçiş yerinin Türkiye olduğunu ve bunun bizzat kendini İslam orduları başkomutanı sanan birileri tarafından organize edildiğini de ABD artık çok iyi bilmektedir.

 

Birileri tarafından kara para ve devasa hırsızlıklar yolu ile biriktirilen tonlarca paranın bir kısmı ile cihat adı altında İslam’ın ordusu diye nitelendirdikleri dinci terör odaklarını sürekli güçlendirmeleri Batı ve ABD’yi artık fevkalede endişelendirmiştir.

 

Bu nedenle, bu kötü gidişe son vererek dinci terör odaklarını bitirmeye karar vermişlerdir.

 

ABD, birilerinin kendini IŞİD ve El-Nusra’nın başkomutanı bildiğini, bu nedenle Batı dünyasına pervasızca kafa tuttuğunu artık şüphe götürmeyecek şekilde saptamışlardır.

 

Ve düğmeye basılmıştır.

 

Bu terör başkomutan ve yardımcılarının kirli para-terör ilişkili tüm faaliyetlerini delillendirip, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin önüne koyarak acı bir şekilde yargılatmaktır.

 

Zarrab mahkemede bülbül gibi ötecektir, tüm bağlantıları daha az ceza ile kurtulma adına tüm detayları ile anlatacaktır.

 

Ve buradan çıkacak sonuç şu olacaktır ki, irili ufaklı kirli para işlerinin hepsi Türkiye’deki ortakları tarafından dinci terör odakları ile ilişkilendirip, sürekli olarak onlar Şeriat devleti kurmak için lojistik destek yapılmıştır.

 

Tüm bu kirli para bağlantılarının terör odakları ile bağlantılarının kanıtları, birisinin yüz binlerce insanın yaşamına mal olan cani bir savaş suçlusu olarak Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde acı bir şekilde yargılanması için yeter nedendir.

 

Zarrab’ın ABD tarafından tutuklanmasından sonra, Türkiye yeni bir döneme girmiştir; önümüzdeki süreçte siyaset olumlu yönde yeniden şekillenecek ve Türk yargısı da AKP iktidarının tüm suçlularını yargılayacaktır.

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!