Restoranlar açılışa hazırlanıyor: Salata büfeleri kaldırıldı, masalara tuzluk dahi konmayacak

Restoranlar açılışa hazırlanıyor: Salata büfeleri kaldırıldı, masalara tuzluk dahi konmayacak
5 Mayıs 2020 09:49

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması kararıyla birlikte restoranlar 11 Mayıs’ta kepenk açacak. Sektör temsilcileri, salgının devam etmesi nedeniyle restoranlarda alınacak önlemleri anlattı.

 

 

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerin kademeli olarak kaldırılması kararıyla birlikte restoranlar 11 Mayıs’ta kepenk açacak. Ancak salgının devam etmesi nedeniyle bazı önlemler de hayata geçirilecek.

 

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre sektör temsilcileri, restoranlarda alınacak önlemlerle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı:

 

Günaydın Et ve Restoranlar Grubu kurucu ortağı Cüneyt Asan: Değişen bir dünya var ve herkes bu dünyaya ayak uydurmak zorunda. Şu an için restoranların açılışıyla ilgili resmi bir tedbir paketi açıklanmadı. Ancak biz yine de çeşitli önlemler almak için çalışmalar yapıyoruz. Burada en önemli korunma yöntemi masaların birbirinden uzak olması. Yeni dönemde bizim gibi restoranlar daha geniş alanlarda hizmet vermeye başlayacak. Daha büyük alanlar daha geniş mesafe imkanı tanıyacak. Garson sayılarını düşürmek de alabileceğimiz önlemler arasında. Garsonlar masa masa gezip sipariş alıyor, siparişleri masaya getiriyor. Burada daha çok teknolojiden yararlanılabilir. Açıkta yemeklerle yapılan şovlar artık olmayacak. Temas minimuma inecek. Açık büfelerden, kalabalık restoranlardan vazgeçilecek. Masaya her gelen müşterinin dokunduğu tuzluk bile konulmayacak.