Rest çekme de denebilir

Rest çekme de denebilir
28 Eylül 2022 14:30

Önceki bir yazımda, Meral Akşener Millet İttifakı’nın adayı konusunda artık daha açık konuşuyor, demiştim.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

Fotoğraf: AFP

 

 

Dün akşam Fatih Altaylı’nın programında söylediklerine ise, nerdeyse rest çekme denebilir.

 

 

Hem bazı şeyleri ilk kez kamuoyuna açıkladı hem de aday konusunda CHP içinden gelen, “Kemal Kılıçdaroğlu dışında aday olursa masa dağılır” gibi söylemlere rest çekti.

 

 

Benim şu anda gördüğüm şudur…

 

 

Bu ip daha fazla gerilirse, masanın dağılması tehlikesi oluşur.

 

 

Şu anda öyle bir tehlike görümüyorum zira Kılıçdaroğlu gerilimi artırmıyor adaylığı konusunda.

 

 

Nitekim, Bülent Kuşoğlu’nun, Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır, sözlerinden sonra, “Tek tek insanlar görüşlerini açıklayabilir ancak kararı 6’lı masa verecek” diyerek tansiyonu düşürücü bir açıklama yaptı.

 

 

Kılıçdaroğlu masanın dağılmasını engelleyecektir. Kanaatim bu yönde.

 

 

Ancak buna rağmen İYİ Parti’de bayağı bir gerginlik oluşmuş durumda ve bu gerginliğin sebebini Meral Akşener akşam oldukça açık şekilde ifade etti….

 

 

İyi Parti ve Meral Akşener’deki gerginliğin sebebini, yine Meral Akşener’in dün akşam söylediklerinden yola çıkarak, şöyle özetlemek mümkün…

 

 

1-Kılıçdaroğlu ile seçimin alınamayacağını düşünüyorlar ve bu konuda CHP içinden gelen, illa aday Kılıçdaroğlu olacak, şeklindeki ısrarcılığa, “6’lı masa noter değil” şeklinde rest çekti Akşener. Ve, yine Akşener’in akşamki sözlerinden anlıyoruz ki, kafalarında isim olarak hala İmamoğlu ve Yavaş var. Akşener’in şu cümlesi de bunu oldukça açık ediyor zaten, “Aday olmalarıyla ilgili de bir problemim yok. 1 yıl evvel önce bu iki arkadaşımızın ismi önde gidiyordu.”

 

 

Ve, dikkat edilirse, Kılıçdaroğlu’nun ismi ve adaylığı çerçevesinde bu tür bir cümle hiç kurmadı. Ne dün, ne de daha öncesinde ama hem dün akşam hem de daha önce dolaylı ima yoluyla İmamoğlu ve Yavaş isimlerinin önde gittiğini ifade etti.

 

 

2-CHP içinden gelen, “Biz olmasaydık parlamentoya giremeyecektiniz, sonra da yok olup gideceksiniz, bizim sayemizde var oldunuz, şimdi bırakın aday Kılıçdaroğlu olacak” mealindeki söz ve tutumlardan çok rahatsız İYİ Parti. Ve, bunun devamlı ön plana çıkarılması ittifak içinde çok önemli bir sorun ve gerilim kaynağı olarak görülüyor.

 

 

3-Akşener, “Cumhurbaşkanı adayı 6’lı masadan çıkacak sözünü ilk söyleyen ve kendini bağlayan bizzat Kemal Bey idi.” sözleri ile, Kılıçdaroğlu’na, “Aday 6’lı maasada çıkacak dedin ama parti içinden sürekli senin adaylığın konusunda dayatma geliyor, bu işi çöz.” mesajı da verdi akşam.

 

 

Bu arada, önceki gün Meral Akşener’in yaptığı, “Kemal Kılıçdaroğlu’na ölünceye kadar müteşekkir olacağım” sözleri , “Gerçekten şükran dolu olmak” anlamını taşısa da, bir diğer anlamının da, “Evet, biliyorum, sayenizde girdik TBMM’ye ama bunu artık orda bırakın ve devamlı bir diyet haline dönüştürmeyin” tepkisi olduğunu dün akşam net bir şekilde görmek mümkündü.

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
AKP seçmeninden oy alacak
Mütekabiliyet
Kuyruğundan iyi tutuyor