Rektörlük binası AKP İl Başkanlığı gibi süslendi!

Rektörlük binası AKP İl Başkanlığı gibi süslendi!
17 Temmuz 2021 09:48

Atatürk Üniversitesi Rektörlük binasının bitişiğinde bulunan ‘Kültür Merkezi’nde düzenlenecek AKP İl Başkanlığı Divan Toplantısı’ için rektörlük adeta AKP İl Başkanlığı gibi süslendi.

 

 

Sözcü’den Orhan Bozkurt’un haberine göre Erzurum’da yarın düzenlenecek olan AKP İl Başkanlığı Genişletilmiş Divan Toplantısı Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nün bitişiğindeki Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılacağı toplantı için Atatürk Üniversitesi 64 yıllık tarihinde ilk kez bir siyasi parti için kapılarını açtı. Rektörlük binasının etrafı polis bariyerleri ile çevrilerek AKP bayrakları ile süslendi.

Diğer siyasi parti temsilcileri Türkiye’nin en köklü akademik kurumlarından olan Atatürk Üniversitesi’nin içerisine siyasetin sokulmasına tepki gösterirken; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Ömer Çomaklı, basın ofisi aracılığıyla yaptığı açıklamada ”Erzurum’un bin kişi kapasiteli tek salonu burası. Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir etkinlik için talep ettiler biz de uygun gördük. Diğer siyasi partilerde talep etse veririz” dedi.

 

 

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ CİNİSLİ: HİÇ ŞAŞIRMADIM

 

 

İYİ Parti Erzurum Milletvekli Naci Cinisli ise Atatürk Üniversitesi’nin mevcut rektör ile birlikte ‘akraba kayırma (nepotizm)’ ve partizanlığın zirvesine ulaştığını ileri sürdü. Daha önce bu konularla ilgili TBMM’de soru önergeleri verdiğini söyleyen Cinisli, ”Türkiye’nin en köklü üniversitesine yakışmayan bir tutum ve görüntü. Atatürk Üniversitesi’nin 64 yıllık onurlu tarihinde görülmemiş bir şey. Bu durum en hafif tarifi ile Atatürk Üniversitesi’ne, eğitim camiasına ve Erzurum’un adına ihanettir” dedi.

 

 

“ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMESİNLER… ETİK DEĞİL”

 

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl,” Tarihte görülmemiş bir şey. Üniversiteler her zaman siyasetin dışında olmuştur, olmalıdır. Biz, üniversite rektörlüğüne bir siyasi faaliyetimiz için böyle bir teklifte bulunmayı bile etik bulmayız. Eski köye yeni adet getirilmez. Siyasi partiler olarak her yerde nasıl miting yapılamıyor ise bu tür toplantılarında bir sınırı olmalı. Rektörlük hangi saik ile salonu vermiş bilmiyorum. O kampüsün içerisinde her görüşten, her düşünceden öğrenci var, öğretim görevlisi var. Etik değil” dedi.