Rektöre 4×4 araç!

Rektöre 4×4 araç!
24 Mart 2021 08:14

Kayseri Üniversitesi Rektörü için biri 4X4 olmak üzere iki araç kiralandı. Toplam 567 bin TL ödenen kiralama işinin ihale dosyasında, “Yabancı menşeli” olması istenen lüks araç, bagaj yüksekliğine kadar tarif edildi.

 

 

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’ya yönelik liyakat tartışmalarına, “Kayseri Fen Lisesi mezunudur. 1970 Kırıkkale doğumludur. Rektör olma kriterlerini fazlasıyla taşımaktadır” ifadeleriyle katılan Kayseri Üniversitesi Rektörü için 4X4, yedi ileri vites araç kiralandı.

Üniversite, “Özellikle yabancı menşeli” olmasını istediği ve uzunluğundan ağırlığına kadar tarif yaparak ihale açtığı 4X4 aracın yanında bir araç daha kiralayarak toplam 567 bin TL’ye imza attı.

 

ÖZEL SİPARİŞ

 

Kayseri Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 2 Şubat’ta, “36 aylığına iki adet sürücüsüz araç kiralama” ihalesi açtı. İhale için hazırlanan teknik şartnamede, araçlardan biri özel olarak tanımlandı. Buna göre, 4X4 olmasını istenilen aracın en az 2020 model ve siyah olması da talep edildi. Çok sayıda lüks özelliğin sıralandığı teknik şartnamede ayrıca, kiralanacak aracın uzunluğu, genişliği, depo kapasitesi, bagaj yüksekliği gibi ölçüler de belirtildi. Tüm ayrıntılarıyla tariflenen ve özellikle, “Yabancı menşeli” olması istenilen aracın Rektörlük Makamı için çalıştırılacağı kaydedildi.

İdare, 4X4 aracın yanında görece daha az lüks binek araç da kiralamak istedi. Bu aracın bazı özellikleri de ihale dosyasında ayrıca belirtildi ancak bu sefer, “Yabancı menşeli” olma koşulu aranmadı.

 

YARIM MİLYON LİRA

 

Araçlar özellikle tarif edilerek çıkılan ihaleye yedi şirket teklif verdi. Değerlendirme sonucunda Yeni Yurduseven isimi firmayla 567 bin 360 TL’lik sözleşme imzalandı. İdarenin, pandeminin ekonomiye etkisini yakıcı hissettirdiği dönemde tamamladığı ihalenin sözleşmesi 2 Mart’ta imzalandı.