Reklam Engelleme Ne Demek?

Reklam Engelleme Ne Demek?
19 Temmuz 2021 14:37

Tüketici sınıfında yer alan insanlar kampanya, fırsat ya da buna benzer reklamları almak ister. Hangi ürün indirime girmiş, neler ucuzlamış haberdar olmak ister. İnternette bunun için tam bir biçilmez kaftan. Ancak yapılan reklamlar dozajını açarsa, durum geri tepebilir. Bir internet sitesine girdiğiniz zaman ulaşmak istediğiniz bilgiye erişim sağlayamıyorsanız, sizin için hiçbir anlamı yoktur. İşte öyle siteler var ki reklamdan sitenin ana sayfasına dahi erişim sağlanamamakta. İşte tamda burada reklam engelleyici programlar devreye giriyor.

 

 

Reklam engelleme, tarayıcıda yer alan web uzantısına, reklam ya da tanıtıcı tarzında yayınlanan unsurları kaldırma veya filtreleme uygulamasıdır. Reklamlar, insanların karşısına; bir metin, animasyon, video ya da fotoğraf olarak çıkabilir. İnsanlar bu gibi unsurları istemediği takdirde, reklam engelleyici uygulamaları kullanmaktadır. Yani yazımızın ilk cümlelerinde de bahsettiğimiz gibi, internette daha rahat gezebilmek için önümüze çıkan nesneleri ve olguları tamamen engellemektir. Yapılan bu uygulama reklam firmaların canını fazlaca sıkmaktadır. Ancak dediğimiz gibi gereğinden fazla verilen reklamlar, tüketicileri de bezdirmektedir. Reklam veren firmalar kendilerini bir birey olarak görüp, sitelerde dolaştığı an ne demek istediğimizi anlayacaktır.

 

Adblock Ne İşe Yarar?

 

Adblock sisteminin ana gayesi, reklam engellemedir. Web tarayıcısında yer alan uygulama otomatik olarak reklamları engellemeye yarar. Siz iptal etmediğiniz vds satın al sürece, her internete girişinizde önünüze çıkan reklamları engelleme görevi görür. Uygulamanın, kurulumu oldukça basittir. İndirdiğiniz uygulamayı web tarayıcınızı hemen ekleyerek, sizlerde gelen reklamlardan kurtulabilirsiniz.

Dünya çapında, Adblock gibi sistemleri ya da uygulamaları kullananları sayısı oldukça fazla. Reklam engelleyici uygulamalarını kullanan kişi sayısı 200 milyonu geçtiği söylenmektedir. Bu rakamın başını Adblock çekmektedir. Adblock, 40 milyondan fazla kullanıcısı ile en fazla sayıya ulaşan bir uygulama. Sende rreklam engelleyici program arıyorsan hiç düşünmeden Adblock indir. Chrome reklam engelleme konusunda bu uygulama oldukça başarılı.

 
Kısaca Adblock, reklam engelleme konusunda işinize yaracak en iyi uygulamalardan birisidir. Ayrıca reklamların olmadığı bir web sitesinde daha hızlı bir erişim de olacaktır. Bu sayede işlerinizi gereğinden daha önce halletmiş olacaksınız.

 

 

Adguard Nedir?

 

Adguard da aynı Adblock gibi bir reklam engelleyicisidir. Adguard uygulaması kendini iddialı bir şekilde piyasaya çıkarmıştır ve dünyanın en gelişmiş reklam engelleme programı olarak görmektedir. Kimi kullanıcılara göre bu iddiasında pek yanılmış sayılmaz. Adblock’a iyi bir rakip olarak çıkan uygulama kısa sürede kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Adguard, sadece reklamlardan değil, farklı sistemlerden de sizleri ve bilgisayarınızı korur. Nasıl mı? Uygulama; güvenli internet deneyimi, gizlilik koruması gibi unsurlarda da gayet başarılıdır. Aynı zamanda aile koruması da bulunan uygulama sadece bireysel olarak düşünmemektedir. Eklenti olarak kullanılan uygulama isteğe göre program olarak da indirilebilir.

 

 

Adguard’ı bir bilgisayar programı olarak gördüğümüzde, birden fazla yararı ile karşı karşıyayız. Peki bu yararları nelerdir?
Reklamları tüm tarayıcı sisteminde anında ve otomatik olarak engeller.
Aile koruması yer alan pakette, internet üzerinde filtreleme imkanı kullanıcılara sunar.
Uygulama kötü amaçlı yazılım,web sitelerine karşı ve ayrıca kimlik hırsızlığına karşıda sizleri korur.

Uygulamanın en güzel ve avantajlı yönü ise, mobil uygulamasının da yer almasıdır. Hem İOS üzerinden hem de Android tabanlı akıllı cihazlardan kullanım imkanı sunmaktadır. Ayrıca programı Windows tabanlı cihazlarda da kullanmak mümkündür.

 
Adguard uygulamasına kendi resmi internet sitesinden ulaşmak mümkündür. Siteye giriş yaparak, istediğiniz sistemi alabiliyorsunuz. Kullandığınız cihazların altyapısına göre tüm sistemler mevcuttur. Uygulama ücretli olarak kullanıcılara hizmet vermektedir. Fakat 14 gün ücretsiz deneme hakkı sizlere sunmaktadır. Memnun kaldığınız takdirde satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.