Rekabet Hukuku Neleri Kapsar?

Rekabet Hukuku Neleri Kapsar?
3 Ağustos 2021 16:56

Günümüzde işletmelerin birbirleri ile olan rekabetlerinin belirli bir düzen içerisinde olması gerekir. Aynı zamanda firmaların birleşme satın alma piyasada işlem yapma gibi faaliyetlerinin rekabet hukuku  kapsamında incelenmesi ve yükümlülüklerin bu hukuki açılardan incelenmesi gereklidir. Bu tür hizmetler sadece ülkemizde değil dünyada da önemlidir. Örneğin Avrupa birliği en son Google firmasından rekabet kurallarına uymadığı için ceza kesmiştir.

 

 

Rekabet hukuku bu tür hastalarda firmaların yükümlülüklerinin ortaya koyarak adil ve rekabet edilebilir bir ortam tasarlar. Ülkeler kendi iç düzenlemelerinde bu tür hukuk normlarını ortaya koyarak firmaların bu hususlara dikkat etmesini beklerler.

Rekabet Hukukunda Danışmanlık Hizmetleri

Günümüzde rekabet hukuku  alanında hizmet veren çeşitli danışmanlık firmaları bulunur. Özellikle son yıllarda  hukuki sorumlulukların firmalar tarafından bilinmesi  ve bu cezayı durumlara göre davranılması  önem taşır. Rekabetin ihlali maddi olarak değerlendirmeye gerektirdiği için firmaların hukuki anlamda danışmanlık alması gerekir. Bu açıdan sizlere danışmanlık veren bazı siteler bulunur. Bu sitelerden birisi olarak https://beklerpartners.com/rekabet-hukuku/  sitesinden yararlanabilirsiniz.