Referandumda hayır çıkınca Bahçeli kahrından ölecek

Referandumda hayır çıkınca Bahçeli kahrından ölecek
24 Şubat 2017 09:19

Bu köşe defalarca ”Devlet Bahçeli Türkiye’nin milli güvenlik sorunu olduğunu ve Türk milletinin kurtuluşunun, onun MHP’nin başından gitmesine bağlıdır” düşünsel ifadelerimi yazdığımı beni takip eden sevgili okuyucularım çok iyi bilirler.

 

 

 

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

 

Keşke bu öngörümde yanılsaydım da, Türkiye bu problemli adamın milliyetçi nara numaralarıyla bugünkü tehlikeli çizgiye gelmeseydi.

 

Bahçeli seçim meydanlarında , Türklük ve milliyetçilik bilincinde olan milyonlarca seçmene nesöz verdiyse, siyasal icraatta bunun tam tersini yapıp, Türk ve Türklük karşıtlarıyla işbirliği yaparak onların siyasal kovalarını doldurmuştur.

 

 

Siyaseti takip edenler Türk ve Türklük karşıtlarına nasıl özveri ile çalıştığını ve neleri yaptığını çok iyi bilir, bu nedenle bunları yinememe gere görmüyorum; merak edenler arşivden bu konudaki makalelerimi okuyabilirler.

 

Ancak Bahçeli’nin bir siyasal tavrını onunla ilgili makalelerimde her defasında yazmama rağmen, burada bunu bir daha anımsatmak istiyorum.

 

Bahsettiğim bu siyasal tavrı etik dışı bir numaradan ibarettir, bu yolla hem milletvekillerini, hem tüm teşkilat mensuplarını ve seçmenini şark kurnazlığı ile kandırmaya yöneliktir.

 

Bu nasıl bir numaradır?

 

Gayrımilli iktidar taleplerine önce ve uzun süre milliyetçi düşünce çerçevesinde karşı çıkar, savunucularına olmadık hakaretler yapar ama bu icraat yasalaşma safhasına gelince, bir dansöz gibi yüz seksen derece kıvırarak iktidarı bütün harareti ile destekleyerek, Türk milletinin başına olmadık felaketler açar.

 

En son olarak konu kapanmışken, kaç yıldır RTE tarafından dillendirilen başkanlık sistemi aniden yine Bahçeli tarafından Türkiye gündemine bomba gibi düşürülerek, Türkiye’nin çok ağır anayasal maddeleriyle tek adama teslim edilmesi sürecinde referandum sürecine getirilmiştir.

 

Bahçeli yukarıda bahsettiğim bu klasik numarasını yaparkende utanmaz ve yüzü zerre kadar kızarmaz.

 

23 Nisan 1920’den itibaren Bahçeli gibi ikinci bir siyasal figür Türk milletinin karşısına çıkmamıştır.

 

Bahçeli milliyetçilik naraları atıp atıp da son anda neden rakiplerine teslim olur, ben bunu anlamış değilim; anlayan varsa lütfen bize açıklasın.

 

Zaman zaman Bahçeli’nin bu siyasal tavrının siyasetle ilgili değil, özel olduğunu ve bu yolla tehdit edilebileceğini düşünürüm.

 

Akılcı analizlerde bulunduğum zaman, bu düşüncemin başka kapılara çıkmadığı muhakemesine varıyorum.

 

Daha önce yine kendisi ile ilgili yazdığım bir makalede, ”Türkiye’nin kurtuluşu Bahçeli’nin MHP’nin başından gitmesine bağlıdır” düşüncemi ifade etmiştim.

 

Şimdi geldiğimiz bu olumsuz sürecin sonunda Bahçeli’nin tamda MHP’nin başından sepetleneceği bir zaman dilimindeyiz.

 

Çünkü kamuoyu yoklamaları çok net bir şekilde referandumun galibinin ”hayır” oyu sahiplrinin olacağını gösteriyor.-oylar sayılırken trafoya kedi girip elektrikler kesilmezse-

 

Son günlerde Bahçeli’nin aşırı şekilde hırçınlaşıp, ”hayır” oyu verecek olanlara olmadık hakaretler ve tehditler savurup, onları şer cephesinde göstermesinin nedeni tek adam diktatoryasına dayalı despotik anayasanın referandumda seçmen tarafından ret edilmesiyle birlikte kendisinin MHP’nin başından jet hızıyla sepetleneceğinden emin olmasıdır.

 

Evet, Bahçeli’nin bu tahmini doğrudur ve bu nedenle ileri derecede bir deprasyona maruz kalmıştır.

 

Dolayısıyla bu referandumun en önemli yönü, MHP’ye gönül vermiş milliyetçi-ülkücü yurttaşlarımızın ve Türk milletinin büyük bir badireden ve milli güvenlik tehlikesinden kurtulmuş olacağıdır.

 

Teşbihte hata olmaz, yaşı yetmişe dayanmış olan Bahçeli MHP’nin başından bu hayırlı sonuçla sepetleneceği zaman kahrından ölür.

 

Zavallı yapayalnız ortada kalır, çoluk yok çocuk yok.

 

Artık kimse kendisine ne saygı gösterir, ne önünde ceket ilikler, ne de o meşhur fırıncı küreği misali elini önüne her gelene öptürebilir.

 

İnanın böyle bir ruh haliyle Bahçeli kapandığı evinden dışarı bile çıkamaz, çok hoşlandığı Seda Sayan izlencelerini ve dizileri izler ama referandum mağlubiyeti sonucu deprasyonu gittikçe artar; bu dertte, Tanrı’dan uzun ömür dilerim ama onu sağ bırakmaz.

 

Burada bir hususu daha belirteyim ki, referandumun sonucunu MHP oyları tayin edecektir.

 

MHP’li seçmenin yüzde 90 gibi bir ”hayır” oyu oranına baktığımız zaman, sonucun ”hayır’‘la biteceği kesindir.

 

MHP faktörünü bilen Binali Yıldırım, son grup toplantısında çocukların eline horoz şekeri verircesine, seyirci sıralarında ülkücü numaralarıyla oturan AKP’li seçmene eliyle kurtbaşlı ülkücü işareti yapmıştır ama o anda yüzündeki gülücükler bunun sahte bir eylem olduğunu belli etmiştir.

 

Hayır için çalışan tüm politikacılara ve yurttaşlara önerim şudur ki, MHP seçmenine karşı çok dikkatli olunmalı ve bu kitleyi ”evet”e yaklaştıracak veya AKP’nin kucağına atacak söz ve eylemlerden kaçınılmalıdır.

 

Sosyal medyada da bu hususa çok dikkatli yaklaşılmalıdır.

 

Bir de referandumda ”hayır” için çalışan Bahçeli muhalifi milletvekillerinin hangi şehirde programları olursa destek verme adına buralara katılmak son derece yararlı olacaktır.

 

Yolunu şaşırmış Bahçeli ”hayır” diyecek vatan evlatlarına hakaret ve tehdit etmeye devam etsin, biz öncelikle Türkiye’nin ve seksen milyon yurttaşımızın selameti ile AKP’nin tüm önderleriyle ülkenin tepesinden kısa sürede gitmesi için, onun referandumda çıkacak ”hayır’‘ sonucu ile ense traşını göreceğimiz şekilde MHP’nin başından sepetlenmesini sağlayalım.

 

Bu konuda son söz olarak şunu yazıyorum, Bahçeli ”hayır” diyenleri şer cephesinde gösterirken, bunların eferandumdan sonra kaçacak delik arayacaklarını söylemişti; ben de diyorum ki, durduk yerde hakaret edenler, tehdit savuranlar gölgesinden bile korkan zavallı acizlerin işidir.

 

Ey Bahçeli!Referandumun ”hayır” çıkması sonucu sen, MHP’nin başından sepetlenişini ve çok yakın zamanda eve kapanıp çıkamayacağın hüzünlü günleri bekle.

 

Ve, milletin ”hayır’‘la belirleyeceği şer ittifakını sindirmeye hazır ol…

 

İbrahim ÖZDOĞAN Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!