Tüpraş baskını ve Recep’in Cumhuriyet ile Koç Grubu’na duyduğu hastalıklı intikam duygusu

Tüpraş baskını ve Recep’in Cumhuriyet ile Koç Grubu’na duyduğu hastalıklı intikam duygusu
25 Temmuz 2013 20:47

Recep bir intikam abidesidir; mutlaka kin duyduğu herkese, her gruba fırsat bulduğu anda veya kendini güçlü hissettiğinde en ağır darbeyi bir balyoz gücüyle ve hızla anında vurur.

İbrahim ÖZDOĞAN H&H YORUM

Asla kinini unutmaz; öyle ki kendisi ile birlikte mezara gidecek ve intikamını alamadığı kin sayısı ne kadar inanın ben de çok merak ediyorum!

Entelektüel bir eğitim ve entelektüel aristokrat bir terbiyeden geçmemiş,sokak kültürü ile hareket eden Recep için bu bir yaşam tarzıdır.

Eğitimini aldığı dogmatik dinsel hikayelerde kendisini kin ve intikam dünyasına itmiştir.

Zira dinsel dogmatikler intikam duygularını doyuran savaş ve mücadele sahneleriyle doludur.

Şimdi TÜPRAŞ baskınının Recep’deki esas ”bilinçdışı” nedenlerini irdelemek istiyorum.

Elbette ki bundan önce ”KOÇ GRUBU”nun kuruluş hikayesini kısaca anlatmak gerekir.

”KOÇ HOLDİNG’‘in kurucusu Vehbi Koç,1917 yılında 16 yaşındayken babasını ikna ederek bir bakkal dükkanı açtırır Ankara’da.

Fakat gerek birinci dünya savaşı gerekse kurtuluş savaşları nedeniyle ticarette önemli bir varlık gösteremez genç Vehbi Koç.

Cumhuriyet’in ilanından sonra işler kıpırdamaya başlar ve imar faaliyetlerinin artışı ile birlikte 1923 yılında Vehbi Koç inşaat malzemesi ve hırdavat ticaretine başlar.

31 Mayıs 1926 yılında ise Ankara Ticaret Odası’na henüz soyadı kanunu çıkmadığı için Koçzade Ahmet Vehbi adıyla kaydolur ve işlerinde her geçen yıl büyük ilerlemeler kaydederek en büyük holding kurmayı başarır.

Öyle ki, bana göre Türkiye’nin modernleşmesinde,hızla kalkınmasında en büyük endüstriyel katkıyı sağlayarak Cumhuriyet’in kökleşmesinde gerici unsurlara karşı çok büyük savaş vermiş olur.

Ve, Koç ailesi başta babaları Vehbi Koç olmak üzere Cumhuriyet’i koruma ve sağlama alma işinde başta ULU ÖNDER ATATÜRK olmak üzere tüm kurucu kadroları ile devlet erkanına yardımcı olmuşlardır.

KOÇ HOLDİNG’i kuruluş olarak kısaca anlatmamın nedeni Recep’in bu Grup’a kin ve intikam duygusunun nereden geldiğini açıklığa kavuşturmak içindir.

Recep’in yakın geçmişte olan olaylar nedeni ile KOÇ HOLDİNG’e duyduğu kin ve intikam duyguları da yaptırdığı yasal olmayan polis ve maliye baskınları nedeni çok etkili ama bunlarda işin bir yerde bahanesi durumunda.

AKP’nin 2001 yılındaki kuruluş aşamasında Rahmi Koç’un Recep için bir milyar doları var beyanı zaten onun beyninin bir yerinde bir gün bir bahane bulup hortlamak üzere duruyordu.

İşte Gezi olaylarında yine KOÇ HOLDİNG’e ait olan Taksim’deki Divan Oteli’nin Recep’in fedaileri tarafından yaralanan binlerce yurtsever vatan evladına doktor ve tıbbi yardım desteğinde kapılarını açarak yardımcı olması kin ve intikam abidesinin TÜPRAŞ baskını ile düğmeye basmasına neden oldu ki zaten olaylar sırasında yaptığı konuşmada bir devlet adamına yakışmayan ancak sokak kültürüne sahip insanların ifade tarzı ve düşüncesiyle bunun işaretini vermişti.

Yukarıda yazdığım şekilde Gezi olayları yaralılarına tedavi yardımını Divan Oteli yönetimi, KOÇ HOLDİNG’in amaçlarından birisi olarak Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruma adına yurtsever ilerici aydın gençliğe yapılan yardımdan başka bir şey değildir ve işte Recep’in asıl intikam duygusu da buna dayanmaktadır.

Çünkü, Recep yaptığı karşı devrim ataklarında KOÇ HOLDİNG’in Cumhuriyet’i koruma ve bu yönde sivil aydınlanma icraatlarda bulunmasının geçmişten gelen misyonuna dayalı olduğunu bildiği için en büyük engellerden biri olarak görmektedir.

Yani Recep KOÇ HOLDİNG’in ulusal,cumhuriyetçi ve Atatürkçü değerlere % 100 bağlı olduğunu çok iyi bilmektedir.

Şimdi bitmeyen intikam duygusu ile KOÇ’un amiral gemileri TÜPRAŞ,OPET veAYGAZ’a sabah erken baskınları yaptırıyor Recep.

Tıpkı bir zamanlar DOĞAN HOLDİNG’e kaçak petrol satımı ve vergi kaçırma nedenleri ile yaptığı baskınlar gibi.

Ben o tarihlerde milletvekili idim ve Recep’in bu haksızlıklarına karşı TBMM kürsüsünden mücadele verdim ve DOĞAN HOLDİNG’in yanında oldum sırf Cumhuriyeti koruma içgüdüsü ile.
TBMM Tutanak Müdürlüğü bunun örnekleriyle doludur.

Özellikle 2006 yılında yeni petrol yasası görüşülürken bu haksızlıkları dile getirdim.

Zaten bu konuşmalarımın özeti başta Hürriyet olmak üzere DOĞAN HOLDİNG’in kendi gazetelerinde yayınlandı.

İnternete girildiğinde bunlar fazlası ile görülür.

Ama Aydın Bey çok korkak davrandı ve Recep’e teslim oldu ki,buna rağmen başta bir kısım medya organları olmak üzere çok şeyi elinden gitti.

Ben AKP’den ayrılmış bir milletvekili olarak o zamanlar ANAVATAN PARTİSİ saflarında Recep’e karşı elimizden gelen mücadeleyi veriyor ve DYP ile birleşerek AKP’nin çanına ot tıkayacağımız zaman çok yakındı.

Ki, bu konuda ilk adım atıldı,herkesin anımsayacağı gibi ve birleşme protokulu imzalandı.

Fakat Recep yaptığı siyaset mühendisliği ile iki partinin korkak ve çıkarcı genel başkanlarına hangi hokus pokusu yaptıysa birleşme haberinin kamuoyuna duyurulan ilk çıkışında yapılan kamuoyu yoklamaları ile % 18 i bulan oy oranına rağmen bu işi bozdular kapalı kapılar ardında.

O tarihte yani 2007’de arkamızda medya desteği olsaydı şimdi siyaset piyasasında ne Recep vardı ne de AKP.

Bizim DOĞAN HOLDİNG’e Meclis desteğimize rağmen onların korkak davranarak Recep’in intikamından azade olacaklarını sanması bir ibret vesikasıdır.

Bu şarkının burada bitmediğini hemen bildirelim.

Şimdi KOÇ HOLDİNG yönetimine sesleniyorum,lütfen korkak davranmayın ve şunu unutmayın ki, Recep sizi yemek en azından küçülterek hizaya getirmek üzere bir azim ve kararlılık içindedir.

Bu nedenle Recep’e karşı korkak değil atılgan davranın.

Korkak davranarak Recep’e geri adım attıracağınızı sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.

Bakın ben intikam abidesi Recep’i çok iyi tanıyan,ilk kurucu il başkanlarından olan bir siyasetçiyim, düşünce ve aksiyon kalıplarını teferruatlı biliyorum.

Bunları niye yazdım?

TÜPRAŞ baskınından sonra genel müdürünüz tam bir korkaklık içinde ‘’bu rutin bir inceleme’’ diyor ama Recep’in EPDK başkanı sopayı açıkça gösterircesine ki,bu böyle bir açıkça sopa göstermeyi bizzat patronundan almıştır ‘’programlı denetim değil’’ ifadesini kullanıyor.

EPDK bağımsız mı dediniz?

Güldürmeyin beni.

Korkaklık mağlup olmanın en temel göstergesidir.

Vahşi tabiata bakın tüm etoburlar korkak ve kaçan avların peşine düşer,sonunda onları parçalayıp yutarlar.

Yeni bir siyasi oluşumla birlikte Recep’in demokratik devrilişi çok yakındır.

Tüm demokrat zihniyetli, Atatürkçü, aydın Cumhuriyetçiler bir araya gelmeli, yardımlaşmalıdırlar.


Yazarın Son Yazıları:
Türk ordusunu taammüden mahvetti
Tayyip Erdoğan’a karşı tüm muhalefet partileri ortak demokratik milli mücadele başlatmalıdır
Fetö teröristlerine af isteyen ya gafil ya hain ya da kaset korkusu olan şerefsizlerdir!