Ramazan bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu

Ramazan bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu
7 Ağustos 2013 15:12

Ramazan bayramı arefesinde şehitlikler yine doldu.

Edirnekapı Şehitliği’ne gelen şehit yakınları, dualar okudu, gözyaşı döktü. Mezar başlarında Kur’an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyan şehit aileleri ve yakınları bayram öncesi bir arife gününü daha buruk geçirmenin üzüntüsünü yaşadılar. Şehit yakınları kabir başında dualar ederken, askerler de mezarlardaki Türk bayraklarını yeniledi.

4 SENEDİR KİMSE KAPIMI AÇMADI

2009 senesinde Siirt’in Eruh ilçesinde şehit düşen Jandarma Başçavuş Murat Taş’ın annesi Neriman Taş, “Sözün bittiği yer. Başka bir şey konuşamıyoruz, ne diyelim. Evini temizliyoruz, misafirler gelecek. Özel günlerin hiç gelmesini istemiyoruz. Devlet, televizyona çıkıyor, ‘Biz şehit ailelerinin yanındayız’. Kaç sefer gelmiş, kapılarımızı açmış. Hiç kimse kapımızı açmıyor. 4 senedir kimse kapımı açmadı. Bütün paşalar içeride. Apo’yu dışarı çıkarmak için herkes içeride… Onların hiç bir suçu yok ki. Onlar götürüp, bizim çocuklarımızı vurdurur mu?” diye konuştu.

HER BAYRAM, HER AREFE ACIMIZ TAZELENİYOR

1992 yılında şehit olan oğlu Eren Tecimel’in kabri başında gözyaşı döken Güler Tecimel de, “Çok dokonuyor bana böyle bayramlar. 3 ayı kalmıştı tezkeresine. 19 sene oldu ama daha yeni gibi acıları hiç çıkmıyor içimizden” dedi.

Şırnak Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Jandarma Komando Er Onur Karakuş’un ağabeyi Halit Karakuş da, “Kardeşimizin yanına geldik. Arefe gününü biz burada geçiriyoruz. Her bayram, her arefe acımız tazeleniyor ama yapacak bir şey yok, takdir-i ilahi. Sürekli yanındayız biz onun, her bayram” diye konuştu.