Putin’den Esad’a şok!

Putin’den Esad’a şok!
4 Eylül 2013 13:32

“Kimyasal silah kullanımı kanıtlanırsa BM kararını gözardı etmeyiz”

 

Rus Kanal 1 televizyonunda gündeme dair soruları yanıtlayan Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye’ye askeri müdahale ile ilgili, “Kimyasal silah kullanımının kanıtlanması durumunda, BM kararına rıza göstermeyi göz ardı etmeyeceğiz” dedi.

Putin, söz konusu kanıtların BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması ve çok açık bir biçimde “ikna edici” olması gerektiğini belirterek “Batı, Suriye’ye dair tek taraflı hareket etmemesi gerekiyor” dedi.

ABD’nin BM kararı olmaksızın müdahalesi durumunda Putin, “Durum, güç kullanımı ya da tersini getirirse, bizim neyi, nasıl yapacağımıza dair fikirlerimiz ve planlarımız elbette vardır” dedi.

Moskova’nın Suriye’ye S-300 hava savunma füze sistemlerinin bazı parçalarını sağlamış olduğunu ancak “sevkiyatın askıya alındığını” söyeyen Putin, Suriye’de özellikle ordu tarafından kimyasal silah kullanıldığına dair veri bulunması durumunda, bunların BM Güvenlik Konseyi’ne sunulması ve bu yöndeki verinin ikna edici olması gerektiğini belirtti.

Suriye’de kaydedilen çocuk cesetlerinin yer aldığı video görüntülerini “korkunç” olarak nitelendiren Putin, “Asıl soru, gerçekte ne olduğu ve kimin suçlu olduğudur. Bu videolar, bu soruların cevabı değil” dedi.