Psikolojiden Oku, Türkiye’nin Psikoloji Platformu 4 Yaşında!

Psikolojiden Oku, Türkiye’nin Psikoloji Platformu 4 Yaşında!
21 Nisan 2021 08:31

PSİKOLOJİDEN OKU NEDİR?

 

2017 yılında bir psikoloji öğrencisi tarafından kurulan Psikolojiden Oku 4’üncü senesine girmiştir. İlk zamanlarında içerikleri ve ziyaretçi kitlesi az olan platform günümüzde hatırı sayılır bir noktaya gelmiştir. Bir ekiple çalışmalarına devam etmektedir.

 

Bu platformda psikoloji başta olmak üzere alanında uzman veya eğitim gören kişiler içerikler üretmektedir. Kişiler, ekip yazarı olabilmek için eğitimlerden geçmektedir. Bu şekilde platformdaki içeriklerin kalitesinin yüksek tutulması amaçlanmaktadır. Eğer psikolojiye dair merakınız varsa bu site üzerinden ücretsiz bir şekilde makalelere ulaşabilirsiniz.

 

HANGİ KONULAR YER ALMAKTADIR?

 

İnsan davranışlarının arkasındaki sebepleri merak ediyorsanız ve zihinsel süreçlere de ilginiz varsa sizin için birçok kategori mevcuttur. Öncelikle psikoloji nedir, ne işe yarar ve psikologların  görevleri nelerdir gibi temel soruları içeren yazıları okuyabilirsiniz. Bu şekilde psikolojinin ne olduğunu ve ne olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer öğrenci iseniz de sizi; staj, KPSS, bitirme tezi ve iş imkanları hakkında detaylı içerikler beklemektedir.

 

Şizofreni, depresyon ve kişilik bozuklukları gibi yazıları barındıran psikolojik rahatsızlıklar adlı kategoriye de ulaşabilirsiniz. Bu rahatsızlıklarla ilgili en doğru bilgiyi alanında eğitimli kişilerden almanız da sizin için avantaj olmaktadır.

 

Gelişim psikolojisi, bilişsel psikoloji, adli psikoloji ve örgütsel psikolojiye dair de içerikler üretilmektedir. Gelişim kısmında kişiliğin ne olduğu, yaşam boyu gelişim ve evreleri hakkında bilgiler, kuramlar vardır. Beyin sever biriyim ve beynin nasıl işlediğini merak ediyorum diyenler için de bilişsel psikoloji kategorisi ilaç gibidir. Suçun oluşması, sanık, tanık, fail, mağdur ve psikolojik faktörlere ilginiz varsa adli psikoloji sizin için uygundur. İnsan kaynakları ve problemler (örn. mobbing veya iş verimini arttırmak) gibi içeriklere ulaşmak için örgütsel psikoloji kısmını okuyabilirsiniz. Eğer bir yönetici veya İK personeli iseniz burası da sizin için iyi olacaktır.

 

 

Yazarlar, okuyucularla samimi bir bağ geliştirebilmektedir. Denemeler kısmında yayın ilkelerine bağlı kalarak özgür/samimi içerikler oluşturabilmektedir. Böylece duygu ve düşüncelerini okurlara daha rahat aktarabilmektedir.

 

Filmlere merakınız varsa sizin için de bir kategori mevcuttur. Psikolojiden Oku, film ve karakter analizlerini yapmakta; ilgili rahatsızlık veya psikolojik kavramlara atıfta bulunmaktadır. Bu vasıtayla psikolojiyi öğrenmek daha heyecanlı ve kalıcı hale gelmektedir.

 

Her içeriğin altına kaynakçayı da belirtmektedirler. Bu özellik, ileri okuma yapmak isteyen veya bu bilginin kaynağı nedir diye soranlar için bir hazine niteliğindedir.

 

Türkiye’de psikoloji alanında faydalı içerikler üretmeyi kendine amaç edinmiş olan www.psikolojidenoku.com, yenilikler için de çalışmaktadır. Psikolojimizi etkileyen beslenme ve diğer sağlık alanlarında da içerikler yayımlamaya başlamıştır. Bu ve bunun gibi yenilikleri siteyi takip ederek ulaşabilirsiniz.

 

Bu haberi Psikolojiden Oku ekibinin favori şarkısı ile bitirmek isteriz: