PRP ile Cilt Yenileme Nasıl Yapılır?

PRP ile Cilt Yenileme Nasıl Yapılır?
29 Temmuz 2021 15:40

PRP ile cilt yenileme yöntemlerinde hastalardan bir miktar kan alınır. Alınan kan özel işlemlerden geçirilerek ayrıştırılır. Elde edilen bu dolgu maddesi küçük iğneler yardımıyla hasarlı bölgeye enjekte edilir. PRP ile cilt gençleştirme öncesinde kişilerin herhangi bir ağrı ve acı hissetmemesi için işlem yapılacak bölgeye anestezik krem uygulanır. PRP ile cilt gençleştirme ile hasarlı dokuyu iyileştirmek ve kan dolaşımını hızlandırmak mümkündür.

 

 

PRP Tedavisinin Avantajları

PRP ile cilt gençleştirme yöntemi sayesinde boyun, göz çevresi, yanak, göğüs,dekolte, el ve kol gibi birçok bölgedeki cilt problemlerini gidermek mümkündür. Kesisiz ve ameliyatsız bir şekilde yapılan PRP ile cilt gençleştirme sonrasında yara kesi izi oluşmaz.

Uygulamadan hemen sonra hasarlı bölgede gözle görülür şekilde uygulamanın etkileri görülür. Yaklaşık 15-20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde yapılan PRP ile cilt gençleştirme sonrasında hastalar günlük hayatlarına devam edebilirler. PRP ile cilt gençleştirme yaklaşık 1 yıl kadar etkisini devam ettirir.

Cilt Gençleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Yaşın ilerlemesi ile meydana gelen cilt hasarlarını gidermek için birbirinden farklı cilt gençleştirme yöntemleri kullanılır. Cilt gençleştirme yöntemleri işlem yapılacak bölgeye ve kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenir.

Cilt gençleştirme yöntemleri şunlardır:

  • İple yüz germe
  • Botoks
  • Dolgu enjeksiyonları
  • Mezoterapi
  • Kimyasal peeling
  • Dermapen
  • Radyo frekans
  • Lazer uygulamaları
  • PRP ile cilt gençleştirme

Dermapen Uygulaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Dermapen ciltte meydana gelen kırışıklık, hacim kaybı, sarkma, güneş lekeleri yara izi gibi birçok hasarın giderilmesini sağlar. Dermapen yönteminde küçük iğne yardımıyla cilt yüzeyinde küçük delikler açılır. İşlemin boyutu da böylece dermapen fiyatları üzerinde belirleyici olur.

Bu delikler ile cilt tabakası uyarılarak kolojen ve elastin gibi proteinlerin üretimi sağlanır. Yapılan dermapen yöntemi ile daha sağlıklı ve daha genç bir görünüm elde etmek mümkündür. Dermapen fiyatları işlem yapılacak bölgeye ve kullanılan malzemenin kalitesine göre farklılık gösterir.

Uygulamanın yapıldığı merkez ve yapan doktorda dermapen fiyatları konusuna etki eder. Bu yüzden piyasayı iyi araştırmak önemlidir.

Dermapen Fiyatları

Dermapen fiyatları ile ilgili güncel ve detaylı bilgi için işlemin gerçekleştirileceği kurum ile iletişime geçirmelidir. Ayrıca dermapen fiyatları uygulanacak seans sayısına göre de değişiklik gösterir.

Çoğu kişi fiyatlar konusunda tedirgin olur. İşlemi yaptırmaktan çekinir. Ancak dermapen fiyatları cerrahi işlemlere göre daha uygundur.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi günümüzde birçok kişinin karşılaştığı saçlarda seyrelme ve kellik problemlerinde uygulanan en etkili ve kalıcı yöntemdir. Aşırı stres, kullanılan ilaçlar, genetik yapı ve çevresel etmenlerden kaynaklı olarak saçlarda dökülme meydana gelir. Saç dökülmesi için farklı yöntemler ve teknikler kullanılır. Dökülmenin boyutuna göre de saç ekimi fiyatları değişir.

Basit bir cerrahi yöntem olan saç ekimi işlemlerinin uzman ve profesyonel kişiler tarafından yapılması çok önemlidir. Saç ekimi fiyatları işlemin uygulanacağı sağlık kurumuna göre farklılık gösterebilir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi kişilerin, ense, kol, bacak, göğüs gibi bölgelerinden alınan kıl köklerinin seyreklik ve kellik olan bölgeye nakledilmesi işlemidir. Uygulama öncesinde uzman kişi tarafından işlem yapılacak bölgenin alanı ve saç analizi yapılır. Aynı zamanda kişiye saç ekimi fiyatları da bildirilir. Kişiye özel uygulanan saç ekimi uzman ve profesyonel kişiler tarafından yapıldığında her daim en etkili ve en iyi sonuca ulaşmayı sağlar.

Saç ekimi kişilerin ihtiyaçlarına göre genellikle 4 ile 6 saat kadar sürebilmektedir. Uygulamadan kısa bir süre sonra saç ekimi yapılan bölgede saç köklerinden yeni saçlar çıkacaktır. Saç ekimi fiyatları seans sayısına göre ve uygulanacak tekniğe göre farklılık gösterir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanır?

Saç ekimi saçlarında kellik ve saç seyrelmesi yaşayan kadın erkek herkese uygulanabilir. Uygulama öncesinde işlemi gerçekleştirecek uzman tarafından saç analizi yapılarak, canlı saç kökleri belirlenir. Saç ekimi yapmaya engel herhangi bir sağlık problemi bulunmayan ve canlı saç kökleri bulunan kişilere saç ekimi yapılabilir.

Ancak, hamile ve emziren annelere uzman hekimler tarafından saç ekimi tavsiye edilmez. Kişiye özel yapılan saç ekimi fiyatları ile ilgili detaylı bilgi için işlemin yapılacağı kurum arayarak bilgi alabilirsiniz.