Protesto oyları artıyor!

Protesto oyları artıyor!
29 Ağustos 2022 10:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek giderek düşüyor. Yapılan kamuoyu araştırmalarında her geçen gün oy kaybettiği görülen Erdoğan’a bir şok da Metro Poll Araştırma’dan geldi.

 

 

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre Metro POLL Araştırma’ya göre halkın yüzde 53’ü, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylamazken, ankette protesto oylarının artması ise dikkat çekiyor. Metro POLL Araştırma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘görev onayı’ konusunda yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 28 ilde yapılan araştırmada katılımcılara, “Genel olarak düşündüğünüzde, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusu yöneltildi. Bu soruya vatandaşların yüzde 41,4’ü, “Evet onaylıyorum” cevabını verirken, katılımcıların yüzde 53,4’ü ise, “Hayır, onaylamıyorum” yanıtını verdi.

 

 

PROTESTO VE KARARSIZLAR YÜZDE 30’ÜN ÜSTÜNDE
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını yüzde 90,5 ile en çok AKP seçmeni beğenirken, MHP’de ise bu oran yüzde 71, 2’de kaldı. Bu soruya yüzde 38’lik bir kesim ‘kararsızım’ cevabı verirken, protesto oylarının ise yüzde 31,5 çıkması dikkat çekti. Kararsız ve protesto oylarının yüzde 30’ün üstünde çıkması Erdoğan’ı zor bir seçimin beklediğini gözler önüne seriyor.