'Popomu elledi' cinayeti

'Popomu elledi' cinayeti
7 Mart 2012 13:03

“Popomu elledi” cinayeti
Adana’da Osman Salih Savaşoğlu’nun kafasına tabancayla ateş edip, bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen İsa Uçak’ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

Adana’da Osman Salih Savaşoğlu’nun kafasına tabancayla ateş edip, bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen İsa Uçak’ın ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

 

16 Aralık 2011’de merkez Çukurova ilçesi Topalak köyü yakınındaki ormanlık alanda meydana gelen olayda, Osman Salih Savaşoğlu’nu tabanca ve bıçakla öldürülmüş halde bulan köylüler durumu jandarmaya bildirdi.

 

Jandarma ekipleri, katili yakalamak için öldürülen Savaşoğlu’nun cep telefonu dokümanlarını inceledi. Savaşoğlu’nun en son özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan av arkadaşı İsa Uçak ile görüştüğü belirlendi.

 

Gözaltına alınan Uçak, Savaşoğlu’nun arkadaşı olduğunu, en son olayın olduğu gün telefonla görüştüğünü, ancak buluşmadıklarını iddia etti. Ancak, olayın olduğu bölgede bulunan restoran ve işyerlerinin güvenlik kameralarındaki görüntüleri tek tek inceleyen jandarma ekipleri, Uçak ile Savaşoğlu’nun birlikte yürürken görüntülerini belirledi.

 

Bu görüntüler üzerine Uçak, suçunu itiraf etti. Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan İsa Uçak hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, ‘hırsızlık’ suçundan ise 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

“ÖLMEDİĞİNİ DÜŞÜNEREK BIÇAKLADIM”

 

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan sanık İsa Uçak, cinayeti tahrik altında işlediğini söyledi. Osman Salih Savaşoğlu ile 4 yıl önce tanıştıklarını belirten Uçak, olayı şöyle anlattı: “Kendisiyle normal bir arkadaşlığımız vardı. Olay günü gezmek için ormanlık alana gittik. Giderken de aldığımız biraları içtik.

 

Olay yerine geldiğimizde çevreden şişe toplayıp bana ait tabancayla ateş ettik. Sonra benim popomu elleyerek, ‘Seni 4 yıldır çok arzuluyorum’ dedi. Ben çok kötü olduğum için onu itekledim. Yerden taş almak için eğilince tabancayla 3 el ateş ettim. Ölmediğini düşünerek bıçakladım.”

 

Olayın ardından Savaşoğlu’nun üzerindeki eşyayı çalmadığını iddia eden Uçak, “Kimliğini, telefonunu, parasını ve eşyalarını alıp yaktım. Cesedi de orada öyle bıraktım. Daha sonraki günlerde psikolojim bozuldu. Normal davranmaya çalışıp işime devam ettim” dedi.

 

Müşteki olarak dinlenen Osman Salih Savaşoğlu’nun kardeşi Mustafa Savaşoğlu, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, sanık İsa Uçak’ın Adana Doktor Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilip, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.