Poliüretan Köpük

Poliüretan Köpük
15 Temmuz 2020 20:49

Poliüretan köpük, bir karışımı ve birleşimden oluşan, havadaki nem ile kür haline gelen ve kür haline geldikten sonra genleşerek gaz haline galip dağılan yarı sert haldeki montaj ve izolasyon malzemesidir.

 

 

Esnek poliüretan köpükler kapılarda ve pencerelerde montaj edilecekleri zaman kullanılır. Kullanım amacı ise kapı ve pencerelerin montajında boş kalan yerleri doldurmaktır. Ayrı olarak ses ve ısı izolasyonuna, suyu geçirmesi istenmeyen deliklere ve yangınlara karşı poliüretan köpük kullanılabilir. Ankara’da hizmet veren poliüretan köpük firması: http://spreyyalitim.com/ankara-poliuretan/

Poliüretan Köpük Kullanım Alanları Nelerdir?

  • Kapı ve pencere montajı poliüretan köpük malzemesinin en çok kullanıldığı alandır.
  • Elektrik tesisatlarında, soğuk ve sıcak durumdaki su borularının izolasyon edilmesinde kullanılır.
  • Binaların çatılarında kiremitleri birbirine birleştirmek için kullanılır.
  • Sızdırması istenmeyen alanlarda kullanılır.
  • Tesisatlarda kullanılır.
  • Endüstriyel çatı ve dış cephe yalıtımlarında kullanılır.
  • Yalıtım malzemelerinin yapıştırılmasında kullanılır.
  • Doldurulması gereken boşlukları doldurmak amaçlı kullanılır.

Poliüretan Köpük Nasıl Kullanılır?

Pipet veya tabanca malzemeleri ile poliüretan köpük malzemesi birbirine takılır. Yaklaşık olarak yarım dakika kadar şiddetli bir şekilde içindeki maddeler tamamen kıvama gelmesi için sallanır.

Takılan tabanca kısmı aşağıya doğru bakacak şekilde tabancanın tetiğine baskı uygulanır. Ne kadar baskı uygularsanız o kadar fazla çıkış olacağını unutmayınız, bir tür musluk gibi düşünün.

Dikine olan yüzeylerde poliüretan köpük her zaman alttan başlanarak yukarıya doğru uygulanır.

Poliüretan köpüğün uygulama yaptığınız sırada uyarılar kısmında belirtilen ortam ve ürün sıcaklığının aralığında olması gerektiğine dikkat edin. Her poliüretan köpük malzemelerinin uyarı kısmında bu sıcaklık aralığı belirtilir.

Pipet Poliüretan Köpükler

Piyasada en çok karşılaşılan ve en çok satılan poliüretan köpük tipidir. Her bir poliüretan köpüğün yanında pipet bulunur ve poliüretan köpük bu pipet yardımıyla uygulanır. Genleşme oranı tabancaya göre biraz daha fazla olduğu için büyük boşlukların doldurma alanlarında daha fazla tercih edilir.

Tabancalı Poliüretan Köpükler

Tabancalı poliüretan köpükler profesyonel kullanım sağlamak için kullanılır. Her bir poliüretan köpüğün yanında tabanca verilmeyebilir. Bu tabancalar size ürünle beraber verilmez ise bu tabancaları satılan yerlerden temin etmeniz gerekir. Genleşme oranı düşüktür. Bu sebeple dar olan boşlukların kullanımda uygulanır.