PKK’lı cenazesine katılan belediye başkanına hapis cezası

PKK’lı cenazesine katılan belediye başkanına hapis cezası
21 Ağustos 2013 16:54

Hakkari’nin BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu’na, 2012 yılında Yüksekova İlçesi’nde bir PKK’lının cenazesine katıldığı gerekçesiyle açılan davada 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 

Başkan Bedirhanoğlu, Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın Yargıtay tarafından bozulacağını umut ettiklerini söyledi.Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde çatışmada öldürülen PKK’lı Ferdane Kına’nın 10 Ağustos 2012 tarihinde yapılan cenaze törenine katılan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu hakkında, Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılması, ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamakta ısrar etmesi suçundan açılan davada karar çıktı. Mahkeme heyeti BDP’li Başkan Bedirhanoğlu’na 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

 

CENAZE TÖRENİNE KATILMAK SUÇ SAYILIYOR

 

Verilen kararın kendisine tebliğ edilmesinin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, “Belirtilen tarihte Hakkari Milletvekili Adil Zozani’nin de bulunduğu Yüksekova’daki bir cenaze törenine katıldığım için, 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Maalesef cenaze törenine katılmak bizim için suç sayılıyor. Oysa bir belediye başkanının, bir siyasetçinin kendi seçim bölgesinde böylesi bir törene katılmaması yadıganması gerekirken, bizim katılmamız suç sayılıyor. Biz hiçbir zaman bunu kabul etmeyeceğiz. Cenaze töreninde her hangi bir olumsuzluk yaşanmamasına rağmen, her hangi bir yasak duyurusu yapılmamasına rağmen sadece törene katılmamızdan dolayı, sadece orada bulunmamızdan dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırıldık. Bu Türkiye’deki yasaların ne kadar realitelere uygun yapıda olduğunu gözönüne seriyor. İnanıyoruz ki suç olmayan bir faaliyetten dolayı aldığımız ceza Yargıtay tarafından iptal edilecek” dedi.