'PKK öyle bir cinayet işlemez'

'PKK öyle bir cinayet işlemez'
11 Ocak 2013 11:38

PKK’li 3 kadının öldürülmesinin ardından Bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk bu sabah Paris’e uçtu.

 

 

 

 

 

 

 

Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluk, suikastlere ilişkin yaptığı açıklamada , “Özellikle İmralı görüşmelerinin başladığı bu süreçte bu cinayetin yapılmış olması Kürt ve Türk kardeşliğini istemeyenlerin, bunlar hangi güçlerse bu açıktır. Zaten ne zaman Kürtlerle Türkler konuşmaya başladığında bu tür provakasyonlar devreye giriyor ve sürecin ilerlemesini engellemeye çalışıyorlar” dedi.

 

“GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE OLMASINI İSTEMİYOR”

 

Tuğluk, suikastleri işleyenlerin açığa çıkmasıyla Kürt meselesinin çözümsüzlüğünden yana kimlerin olduğunun da belirleneceğini kaydetti.

 

 

 

 

Cenazelerin durumunun ne olacağına ilişkin bir soru üzerine Aysel Tuğluk,  ‘Yarın Paris’te bir kitlesel anma yapılacak. Cenazelerin Türkiye’ye mi geleceği yoksa orada mı kalacağı konusunda bir karar verilecek. Defin yeri henüz net değil’ şeklinde konuştu.

 

“Kapının zorlanmadığı ve katili tanıdıkları” iddiası üzerine ise Tuğluk, “Bu iddia gerçekten çok yanlı. Bunlar kesinlikle doğru değil. Biz bu arkadaşlarımızı tanıyoruz Sakine Cansız cezaevinde iken kendisini tanıyoruz. Hiç bir şekilde böyle bir çelişki söz konusu değil. PKK öyle bir cinayeti işleyecek bir örgüt değil. Zaten bunu reddettiler Bunun bilinçli bir haber olduğunu PKK yetkilileri belirttiler” şeklinde konuştu.