Pilot Yüzbaşı Murat Eren davasında yine karar çıkmadı

Pilot Yüzbaşı Murat Eren davasında yine karar çıkmadı
26 Aralık 2019 10:21

Kumpas davalarından “Atabeyler davası”nda tutuklanan ilk subay olan ve 13 yıldır yargılaması devam eden Pilot Yüzbaşı Murat Eren’in davasında yine karar çıkmadı. Duruşma 25 Mart’a ertelendi

 

 

Yüzbaşı Murat Eren’in davası, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Heyet, bir önceki duruşmada verdiği “kapalılık” kararını devam ettirerek, duruşma salonuna yalnızca Eren ve avukatı Muhammet Sarıkaya’nın alınmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, “Eren’in kapatılan askeri mahkemede yargılamasını yapan hâkimlerin ve dosyada görev alan bilirkişiyle ilgili herhangi bir FETÖ soruşturması olup olmadığının Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na sorulmasına” karar vererek duruşmayı 25 Mart 2020’ye erteledi.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre Heyet, bir önceki duruşmada, “Eren hakkında gözaltı kararı veren ‘FETÖ’cü hâkimlerin meslekten atıldığını gösteren belgenin Hâkimler ve Savcılar Kurulu’ndan (HSK) istenerek dosyaya eklenmesini” talep ederek duruşmayı ertelemişti. Edinilen bilgilere göre, HSK’dan mahkeme heyetine gönderilen belgede, “Kapatılan 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamayı yapan hâkimlerle ilgili Murat Eren davasında geçmişte yapılan hukuksuzluklar nedeniyle soruşturma başlatıldığı” bildirildi.