Patent Başvurusu ve Marka Başvurusu Nasıl Yapılır?

Patent Başvurusu ve Marka Başvurusu Nasıl Yapılır?
20 Mart 2022 13:23

Patent başvurusu ve marka başvurusu nasıl yapılır? Tasarladığınız özgün bir fikri hayata geçirmeden önce o fikrim patentini almanız çok önemlidir. Bu şekilde patentini aldınız herhangi bir ürün veya buluş buluşu dilediğiniz gibi kullanmak hakkına sahip olabileceksiniz. Fakat patent alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar ve uygulama olmaz gereken birtakım prosedürler bulunur.

 

Patent Nedir?

Patent buluş sahibinin belirli bir süre içinde üretme kullanma pazarlama ithal etmek gibi pek çok hakların yer aldığı resmi belgedir. Aynı zamanda teknik ya da bilimsel bir buluşu kullanım hakkına sahip kişiyi gösteren bir belge niteliğindedir. Patent tescil belgesi vermeye yetkili olan Türk Patent ve marka Kurumu tarafından alınan paket belgesi belirli bir geçerlilik süresi bulundurur. Patent belgesini alabilmeniz için buluşun uzun ya da fikrinizin bazı kriterleri içermesi gerekir.

Marka ve Patent Farkı Nedir?

Marka ve patent ifadeleri genellikle birbirine karıştırılan iki kavram olarak bilinir. Marka tescil işlemi size ait olan bir markanın çeşitli kişi ya da kurumlar tarafından kullanılmasını engelleyen ve marka üzerindeki haklarını koruyan prosedürdür.

Patent Başvurusu ve Marka Başvurusu Nasıl Yapılır?

Patent alınması için vakit ve para açısından tasarruf etmeniz gerekir. Buluşunuz için patent almak hak kaybına uğramaması açısından oldukça önemlidir. Patent almak için Uzman bir patent vekili ne müracaat etmeniz yeterli olacaktır. Patent vekili tarafından yapılan araştırma sonrasında buluşunuz yeni olduğu tespit edildiğinde patent alabilirsiniz. Efor Patent sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz. Patent başvurusu işlemleri bir tık uzağınızda sizleri bekliyor.

yaziici2