‘Partisinin kurmay kadrosunun baskısına dayanamadı, masaya kafa attı’

‘Partisinin kurmay kadrosunun baskısına dayanamadı, masaya kafa attı’
5 Mart 2023 11:20

Sözcü yazarı Necati Doğru, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ağır suçlamalarla Altılı Masa’dan ayrılmasına ilişkin olarak, “Masaya kafa attı. Partisinin kurmay kadrosunun baskısına dayanamadı. O kurmay kadrosu da gücünü partiye oy verenlerden alıyordu ama lider; ‘masanın kuruluş amacında birinci önceliği’ unutmadan, baskıyı yönetebilmeliydi.” düşüncesini dile getirdi.

 

 

Doğru yazısında, “Masa, bin bir özenle umutlu bir geleceğin habercisi olarak kurulmuştu. Birleştirici olacaktı ve hedefe ulaşacaktı. Halkın seçimlerde “Tayyip Erdoğan düzenini değiştirme ihtiyacı” büyümüştü. Masanın asıl hedefi bu değişimin siyasi yol göstericiliğini yapmaktı. Sorunlar dağ olmuş, yoksulların sayısı hızla artmakta ve ülke büyük depremin acıları içinde kıvranmaktaydı.” ifadesini kullandı.
Doğru şunları kaydetti:

“Masaya kafa attı. Ayak çatırdadı. Yerinden koptu. Niçin kafa attı? Belli ki, zorlandı. Partisinin kurmay kadrosunun baskısına dayanamadı. O kurmay kadrosu da gücünü partiye oy verenlerden alıyordu ama lider; “masanın kuruluş amacında birinci önceliği” unutmadan, baskıyı yönetebilmeliydi. Yönetemedi. Baskıya yenildi. Masadan ayrıldı.”