Papaz kaçtı? Ya da papaz nerede?

Papaz kaçtı? Ya da papaz nerede?
14 Eylül 2018 14:06

Çocukken en sevdiğim oyunlardan biri “papaz kaçtı” idi. Papaz kimdeyse işler onun için zorlaşırdı ve o kişi de papazı diğer birine aktarabilmek için kırk takla atardı. O zamanlar çok eğlenceli olan bu oyun şimdilerde epey sıkıntılı bir hale dönüştü. Bir süre önce ABD ile aramızda çıkan papaz sorunu sonucunda belli ki papaz elimizde patladı.

 

 

Dr. Semih DİKKATLİ H&H YORUM

 

 

Daha “ne papazmış” diye şaşıramadan ülkede enflasyon %20’lere ulaştı ve TL ağır bir devalüasyon sürecinden geçti. Doğal olarak da ülkede iğneden ipliğe her şeye ağır zamlar geldi. Papaz bizde kaldı ama hükümet ağır bir ekonomik krizden kahraman olarak çıktı. Zaten olacak tüm bu ekonomik yıkım olduğunda halkın aklında kalan tek olay şuydu: Papazı nasıl da vermedik ama?..

 

 

İşte buna “algı operasyonu”, “rızanın imalatı”, kitle psikolojisi” denir. Bu operasyonla ağır ekonomik krize rağmen, derin bir siyasi krizden kaçabilmek inanılmaz bir başarı öyküsüdür. Bunu kim planladıysa bu insana iktidar sıkı sıkı sarılmalıdır. Eğer bu iktidarın bilgisi ve kontrolü dışında gelişmiş bir durumsa, işte bu durumda da “dış güçler”in iktidar lehine çalıştığı gün gibi ortadadır. Yok bu da değilse, tam ballı bir durumdan söz edilebilir.

 

 

Her ne olmuşsa olmuş, papaz biz de kalmış, ekonomik kriz en derin yarayla üstümüzden geçmiş ve iktidar bir kahraman edasıyla tüm bu sonuçlardan güçlenerek çıkmıştır.

Aklımda iki soru:

Papaza ne oldu?

Muhalefet nerede?

Yoksa muhalefet de papaz gibi bir operasyonun figüranı mı?

Bundan sonra bir oyun daha oynayacağız belli ki;

“Muhalefet kaçtı?”

Ya da “muhalefet nerede?”

 

Dr. Semih DİKKATLİ Twitter

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İçimdeki çocuğun bayramı
Herkes birine zorba…
Kara Kutu… Hadi yüzleşelim…